Zreče

Po sprostitev se odpravite v Zreče, območje dobrega počutja, kjer domujeta termalno zdravilišče Terme Zreče in Rogla, smučarsko in pohodniško središče.

Zreče so prepoznavno mestece, ki ga čuva mogočno Pohorje. Tukaj domujejo pravi Pohorci, pristni in prijazni, za katere pravijo, da jih ne moreš zapustiti lačen.

 

Razlogi za območje dobrega počutja

V mestecu so tik ob smrekov gozd postavljene Terme Zreče, ki s Pohorja črpajo termalno vodo, zdravilno pohorsko šoto in vulkansko blato fango. Na 1517 metrov nadmorske višine se z blagodejno klimo ponaša Rogla. Navdih za masaže, kopeli in nege v raznolikih wellnessih v teh krajih poiščejo v naravi.

 

Zreški zaklad je zelena narava

Ta del sveta je prepreden s kolovozi in potmi, ki se vijejo skozi šelesteče pohorske gozdove ter pohodnike in kolesarje vodijo do srčkanih kotičkov. Lovrenška jezera so slikoviti biser, ki mu ni para, nemogoče pa se je naužiti tudi povsem neznanih lepot, ki jih narava ponuja na vsakem koraku. V največji zaklad se boste iz nove perspektive zazrli na Poti med krošnjami Pohorje na Rogli, ki je v Sloveniji edinstveno doživetje, destinacija pa je zaradi nje postala še bolj priljubljena..

 

Pozimi hribovje prekrije snežna odeja, ampak ne zaspi – takrat se Rogla prelevi v priljubljeno družinsko smučišče.

 

Pohorci, pridni in delavni

Pohorci so tudi delavni. Idilična vasica Skomarje je ena najvišje ležečih vasi, kjer prebivalstvo še živi marljivo kmečko življenje. Kako je zgledalo pred 200 leti, zlahka ugotovite v Skomarski hiši. Žuboreče vodovje je poganjalo mline, žage in značilno kovaško obrt, najpristneje ohranjeno v Ošlakovi kovačiji iz 18. stoletja. Tudi sredi strmih hribov so se znali pokoriti globoki veri in postaviti številne cerkve, tudi znamenito romarsko na Brinjevi gori.

Novo v letu 2024

Leto 2024 na Rogli prinaša številne vznemirljive novosti za vse obiskovalce. Od adrenalinskega letečega tobogana in vožnje z gorskimi trikolesniki pa vse do ogrevane sedežnice Mašinžaga. Manjkalo ne bo niti zabave za vso družino na Gozdnem izzivu ter na dveh novih progah v Bike parku.