Klimatsko letovišče Rogla

Klimatsko letovišče Rogla slovi po svežem, čistem zraku, ugodnih poletnih temperaturah in možnosti odličnih priprav vrhunskih športnikov.

Za več informacij se oglasite prijaznim zaposlenim na Rogli:

T: +386 (0)3 757 71 00

E: rogla@unitur.eu

Rogla je že od leta 1996, ko še nismo zares poznali trdih delcev v zraku, priznano klimatsko letovišče – in trdih delcev tudi danes ne poznajo.

Klima kot naravni zdravilni faktor

Zrak na nadmorski višini 1517 metrov, ki diši po iglastem gozdu, ima številne zdravilne učinke, zato se ljudje s težavami z dihali in alergijami tja radi zatečejo. Roglina mila klima je tako postala eden od štirih pohorskih priznanih naravnih zdravilnih faktorjev, ki jih s pridom uporabljajo tudi v Medico centru Term Zreče.

Blaga poletna temperatura

Čeprav večina Roglo pozna kot smučarsko središče, se vpliv klime poleti le še okrepi. Temperatura zraka redko preseže 24 °C, tudi ko poletna vročina najbolj pritisne. Je torej idealen in zdrav oddih za upokojence, ki se želijo umakniti, otroke, ki bi radi tekali na prostem, in vse, ki si želijo kvalitetnega nočnega počitka.

Novo v letu 2024

Leto 2024 na Rogli prinaša številne vznemirljive novosti za vse obiskovalce. Od adrenalinskega letečega tobogana in vožnje z gorskimi trikolesniki pa vse do ogrevane sedežnice Mašinžaga. Manjkalo ne bo niti zabave za vso družino na Gozdnem izzivu ter na dveh novih progah v Bike parku.

Popoln kraj za še večje uspehe vrhunskih športnikov

Na Roglo se na športne priprave že desetletja vrača smetana slovenskih in tujih vrhunskih športnikov. S priprav na Rogli so naravnost po najprestižnejše medalje že odšli izjemni športniki, kot so:

  • takratni evropski prvaki slovenski košarkarski reprezentanti;
  • olimpijska tekačica na smučeh Petra Majdič;
  • olimpijske judoistke Tina Trstenjak, Ana Velenšek in Urška Žolnir;
  • slovenska rokometna reprezentanca;
  • Goran Ivanišević, ki je po pripravah na Rogli osvojil Wimbledon, in Monika Seleš, ki je osvojila grand slam;
  • Goran Dragić, ki na Roglo vsako leto pripelje otroke na svoj Košarkarski kamp Gorana Dragića ter
  • številni drugi.

Ste vedeli?

Športniki imajo na Rogli možnost umetnega povečevanja nadmorske višine v t. i. višinskih (hipoksičnih) sobah. Napravo za zniževanje vsebnosti kisika je mogoče najti v 6 hotelskih sobah in trenažni sobi. Tam mogoče ustvariti pogoje, podobne tistim na nadmorski višini do 7000 metrov.