Medico center Terme Zreče

Medico center Terme Zreče je diagnostično in rehabilitacijsko zdravilišče na izjemno visokem nivoju, kar dokazuje mednarodna listina AACI.

Preverite cenik in delovni čas Medico centra Term Zreče.

Medico center Terme Zreče je diagnostično in rehabilitacijsko zdravilišče na izjemno visokem nivoju, kar dokazuje mednarodna listina AACI (American Accreditation Commission International). Njihove odličnosti ne gradi le strokovna zdravstvena oskrba, temveč tudi iskrena prijaznost in toplina osebja.

Temelj: štirje naravni zdravilni faktorji

V proces zdravljenja vključuje zdravilno moč štirih izjemnih naravnih zdravilnih dejavnikov:

Uporabljajo jih pri poškodbah in obolenjih gibal, operacijah hrbteničnih obolenj, športnih poškodbah in rekonstruktivnih operativnih posegih na gibalih, degenerativnih in vnetnih obolenjih gibal, obolenjih perifernega živčevja ter ginekoloških in onkoloških operativnih posegih.

Ste vedeli?

Osebje Medico centra Term Zreče v enem letu rehabilitira več kot 11.000 pacientov in opravi več kot 380.000 posegov. Vse to opravi okrog 50 ljudi: zdravnik fizikalne in rehabilitacijske medicine, ortoped, fizioterapevti, medicinske sestre, tehniki zdravstvene nege, maserji in zunanji konzultanti iz najeminentnejših slovenskih klinik in bolnišnic.

Širok nabor terapij

V programe zdravljenja vključujejo vse standardne fizioterapevtske postopke (kinezioterapija, hidroterapija, elektroterapija, mehanoterapija in termoterapija). Posebno pozornost namenjajo razvoju strokovnih specialnosti:

  • Terapija Trigger: za zmanjšanje bolečin ter izboljšanje koordinacije in obsega gibljivosti.
  • Nevromišični taping: pri poškodbah, otečenih sklepih in občutku nestabilnosti v sklepu.
  • Proprioceptivna terapija.
  • Bownova terapija: nežna manualna tehnika za lajšanje širokega nabora telesnih bolečin, varna tudi za starejše in novorojenčke.
  • Terapija Bobath: pri okrevanju po možganski kapi, nevroloških obolenjih in otrocih z razvojnimi motnjami.
  • Radialni udarni valovi: proti nabiranju kalcija v rami, kolku ali komolcu.