Digital

Digitalizirana kulturna dediščina

Raziščite našo bogato zgodovino tudi skozi digitalne oči. Vabimo vas na sprehod skozi čas, kjer boste lahko doživeli že davno izginule znamenitosti v vsej svoji veličini. Bogata kulturna dediščina Turistične destinacije Rogla - Pohorje vas zagotovo ne bo pustila ravnodušne.

Žička kartuzija TravelAR

Žička kartuzija, nekdanji samostan, nekoč dom »belih menihov«, danes pa mesto za sprostitev, pobeg od vrveža, koncert ali celo – pravljično poroko. Spoznajte jo s pomočjo aplikacije za obogateno resničnost TravelAR in pametnimi očali Epson Moverio.

Aplikacija je dostopna na Google Play Store - TravelAR Slovenia

Škratova učna pot

Škratova učna pot na Rogli, ki je že nekaj let ena najbolj priljubljenih aktivnosti za najmlajše v teh koncih, je zdaj nadgrajena z odlično virtualizacijo: na poti te z aplikacijo Pohorski škrat spremlja pravi govoreči škrat, ki ga vidiš kar sredi narave!      

Aplikacijo Pohorski škrat si lahko snamete na Google Play Store in Apple Store

Prehistory Adventure

Spoznajte Brinjevo goro, priljubljeno pohodniško točko, ki jo zaznamuje starodavna preteklost pradavnine. Raziščite jo na atraktiven način - skozi aplikacijo Prehistory adventure.

Preberite bloge in se preizkusite v zabavnem in poučnem kvizu. Poznate Brinjevo goro dovolj, da se vam v kvizu Prehistory adventure uspe zavihteti na vrh lestvice?

Aplikacijo si lahko snamete na Google Play Store in Apple Store