Dobro počutje

ZDAJ JE ČAS. 
DA RAZIŠČETE, OBČUTITE IN UŽIJETE 
TURISTIČNO DESTINACIJO ROGLA-POHORJE.

 

OBČUTI:

3 naravni zdravilni faktorji za dobro počutje v Turistični destinaciji RoglaPohorje

Kadar se odpravljate v Turistično destinacijo Rogla‒Pohorje, imejte v mislih, da prihajate na pristno podeželje, v majhna mesta, idilične vasi in visok delež kmetstva. Energija pohorskega podeželja bo postala vaš novi vir navdiha. Naravni zdravilni faktorji, ki jih kleni domačini po navodilih prednikov še danes s pridom uporabljajo, vas bodo omehčali ter telesno in duševno zacelili.
 


1. Naravna termalna voda

Božanje tople termalne vode z naravnim izvirom pod mogočnim Pohorjem telo globinsko sprosti in pomaga obnoviti utrujene mišice, kar se v hribovitih pohorskih koncih rado zgodi. Verificiran zdravilni dejavnik vsebuje bogato mero kalcija, magnezija in hidrogenkarbonata. V kombinaciji z vonjem eteričnih vonj v vroči savni in masažami v družbi travniških cvetic boste prestopili prag drugačnih miselnih sfer.

ženska v bazenu

Ste vedeli?

Destinacija Rogla‒Pohorje vam bo predstavila nekaj povsem unikatnih izkustev:

ženska leži pokrita s senom ležalniki pred savnami v Termah Žreče2. Edinstvena pohorska šota

Nikjer drugje ne boste našli naravnega peloida, polnega hranljivih in biološko aktivnih sestavin iz močvirnatih predelov pohorskega gozda, kjer nastaja častitljivih 10.000 let. V kopeli ali oblogi pohorska šota s svojo huminsko kislino počasi prenaša toploto v tkivo, pomirja bolečine in spodbuja celjenje.

 

Ste vedeli?

Destinacija Rogla‒Pohorje je prostor številnih zelenih posebnosti:

  • Le tukaj boste našli tudi endemitski žički grobeljnik, čudovito rastlinico z rumenimi cvetovi.
  • Pohorske planje in gozdovi bogato obrodijo naravne dobrote, kot so pravi jurčki, dišeči bezgovi cvetovi, gozdne borovnice in jagode, zdravilna šentjanževka, dišeča materina dušica in celo zaščitena arnika.
  • Odkrijete lahko tudi zeliščni vrt, kjer skrbno gojijo skorajda čudežno korenino svetlobe.

Rastlina z rumenimi cvetovi na kamnitih tlehŽenska s košaro v roki nabira zelišča
 3. Blagodejna klima z zrakom, ki diši po iglicah

V času, ko zdravje naših dihal nosi še toliko večji pomen, tudi njim privoščimo počitnice: zadihajmo svež, čist zrak, ki ima celo po mnenju pulmologov blagodejen vpliv na naše zdravje.

potok teče skozi gozd

Ste vedeli?

V Destinaciji Rogla‒Pohorje lahko odkrijete tudi:

  • celo vrsto medenih izdelkov, ki jih v marljive čebelice pridelajo v naravnem podeželskem svetu,
  • da je tukaj živela pionirka spiritizma in teozofije v Sloveniji in na Madžarskem, medij, zdravilka in velika dobrotnica – baronica Adelma von Vay,
  • mirne prostore v naravi, ki so namensko zasnovani na avtentični geomantijski študiji, da z energijskimi točkami pomirjajo, regenerirajo in pomagajo vzpostaviti stik z naravo.

 

#ifeelsLOVEnia