Zeliščni vrt Majnika

Zeliščni vrt Majnika je zgodba matere in hčere, ki sta iz domačega vrtička pridelali zaresen zeliščni vrt z več kot 160 zelišči in nekaj odličnimi naravnimi izdelki.

Preverite, kam ju lahko kontaktirate.

Iz majcenega domačega vrtička je sredi značilnega podeželja Dravinjske doline v vasici Žiče zrasel velik ekološki Zeliščni vrt Majnika.

Več kot 160 rastlin Zeliščnega vrta Majnika

Zeliščni vrt Majnika je znan po svojih omamno dišečih zeliščnih čajih in kalčkih, pri katerih mama Majda in hči Katja ne izkazujeta le znanja vzgajanja raznolikih več kot 160 rastlin, temveč tudi poglobljeno razumevanje njihovega blagodejnega vpliva na telo.

Tako drugačne in posebne zgodbe

  • Skoraj vsako gospodinjstvo Dravinjske doline že pozna zeliščno sol Majnika, ki jo bogati 18 vrst zelišč in zelenjave, pomešanih z nerafinirano tradicionalno Piransko soljo, s čimer je nepogrešljiva pri zakuhi omak, juhic, rib in pravih pečenk.
  • Nadgradnja zeliščne soli je zeliščna sol Majnika Premium, ki vsebuje tudi korenino svetlobe. Gre za poseben gomolj, ki ima sposobnost vnašanja svetlobe v človekov organizem. Gomolj je zaslovel po tem, ko je oče olimpijca Usaina Bolta povedal, da sinove uspehe pripisuje rednemu uživanju te zdravilne koreninice.
  • Ročno pridelujejo zdravilna semena pegastega badlja, pa čeprav jim njegova pikajoča zunanjost dela ne olajšuje. Verjamejo namreč v plod in kvaliteto dela človeških rok.

Spoznajte Majdo in Katjo

Majda in Katja vrata svojega doma in srčnega vrtička na široko odpirata posameznikom in skupinam, ki bi želeli izvedeti več o zeliščarstvu. Pripravljata celo kuharske delavnice, naravoslovne dneve in delavnice za najmlajše.