KULINARIKA

V Turistični destinaciji Rogla ̶ Pohorje smo svoje največje dragocenosti in zaklade skrbno zbrali, o njih razmislili, z nekaterih celo pobrisali prah, prav vse pa dovršili do te mere, da znamo s ponosom reči: v tem smo zares najboljši.

 

Razišči, občuti, užij.

AKTIVNO

Naši kraji – vse od Vitanjskih Karavank, Pohorja in do zelene Dravinjske doline z vinorodnimi griči, kličejo po obiskovalcih, ki jim je blizu aktiven življenjski slog. Narava, ki jemlje dih, je dar, ki ga je nemogoče nadomestiti, domišljija domačinov pa iz nje plete neponovljive zgodbe. Potopite se v termalne bazene, odigrajte golf na najlepšem terenu, raziskujte gozdove, vodovja in jezera ali se prepustite snežnim športom.

RAZIŠČI zelene pobege, urbane sprehode ter pohodne in kolesarske poti.

OBČUTI poletne in zimske aktivnosti.


Več o aktivnih počitnicah...

DOBRO POČUTJE

Dobro se zavedamo, da živimo na območju, ki v vsakdanjem vrvežu sprošča, umirja in celo zdravi. Le obkrožiti se je treba z njim in ga razumeti. Naravni zdravilni faktorji: termalna voda, pohorska šota, vulkansko blato fango in blagodejna klima z zrakom, ki diši po iglicah, so nepogrešljivo bogastvo in izvir naše klenosti in energije.

OBČUTI podeželje, bazene, wellness in zdravje.


VEČ O DOBREM POČUTJU...

DOŽIVETJA

Bister in navihan um je potreben, da iz danega okolja sestaviš pustolovščine, ki navdušujejo množice do točke, da želijo še več, čim večkrat. Otroški obrazi so tisto najbolj iskreno merilo uspeha, ker še ne poznajo neiskrenosti. Široki nasmeški in iskrive majhne oči so standard, ki mu ne klonemo in se z njim vedno znova nagrajujemo.

RAZIŠČI ideje za mlade raziskovalce.

OBČUTI doživetja.

KULINARIKA

V naših krajih slastne jedi prepletajo tradicija prastarih receptov na preperelih zapiskih iz babičine kuhinje in brihtne sodobne ideje. Že stoletja se pohorska kuhinja drži načela, da kuhamo, kar narava v danem trenutku ponuja. In kaj vse ponuja! Prave jurčke, sveža zelišča, brusnice in borovnice, pristno domače mleko, divjačinske specialitete, dišeči čemaž in prostrana polja, kjer pridelamo, kar nam srce poželi. Pri vrhuncih pohorske kuhinje boste opazili znak Okusi Rogle.

UŽIJ okuse.


VEČ O KULINARIKI...

PODEŽELJE & TRADICIJA

Ko pridete do nas, imejte v mislih, da prihajate na pravo, pristno podeželje, v majhna mesta, idilične vasi in med velik delež kmetstva. Življenje tukaj še marsikje poteka povsem drugače, bolj tradicionalno kot v velikih mestih. Energija podeželja vas bo ponesla v drugačne miselne sfere, zadihali boste in se dodobra nasmejali. Pogledi preko pridno obdelane grude vas bodo navdihnili. Tradicija in sledi starih časov vas bodo osupnile. Prepustite se.

RAZIŠČI cerkve, muzejske zbirke in galerije.

OBČUTI podeželje.

DOGODKI IN PRIREDITVE

Vse našteto: aktiven življenjski slog, skrb za dobro počutje, nepozabna doživetja, pristna kulinarika ter podeželje in tradicija se odražajo tudi v dogodkih in prireditvah, ki zaokrožujejo zgodbo Turistične destinacije Rogla̶ Pohorje. Ljubezen do domačih krajev domačine navdihuje, da se jim vsako leto poklonijo na svoj način.

 

Preverite, kateri so naši najljubši DOGODKI IN PRIREDITVE.