Zdaj je čas za
ROGLA POHORJE

Razišči, Občuti, Užij...

eu logo header
COVID-19: Koristni napotki za zdrave in varne počitnice v destinaciji.

Novice

10. feb. 2022

KULTURO SMO UŽILI Z VELIKO ŽLICO

Turistična destinacija Rogla-Pohorje (TDRP) je letošnjemu praznovanju Prešernovega dne, slovenskega kulturnega praznika, namenila veliko pozornosti in se ga lotila na prav poseben način. Po zgledu Žičke kartuzije, ki ob posebnih dnevih že vrsto let tradicionalno odpira svoja vrata in vabi z brezplačnimi vodenimi ogledi, so destinacijiski turistični vodniki skupaj z ostalimi deležniki v turizmu strnili misli in nastala je ideja, da se obiskovalcem na ta poseben dan, ko praznuje kultura, kot darilo ponudijo brezplačna turistična vodenja v vseh štirih občinah naše destinacije. Projekt je odlično uspel in prinesel odločitev, da ga prihodnje leto ponovimo.

Dogodki za vsak okus

maj 2022

po to sr če pe so ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Očarljive počitnice vsak dan v letu

Prvo brstenje, sveži gozdovi, obarvani vinogradi ali snežno kraljestvo.
Vsak dan drugačen, vsak dan navdihujoč.
nastanitve
nastanitve

Sestavite svoje Rogla–Pohorje počitnice

Da se udobno nastanite na pohorskem podeželju in vzdolž Dravinjske doline, preprosto pomeni umik od vsakdanjega vrveža. Ena največjih prednosti, pa tudi znamenitost Pohorja so prijazni in gostoljubni domačini, ki na široko odprejo vrata svojih kmetij, apartmajev, manjših in večjih hotelov, pri tem pa nikoli ne skoparijo s širokim, toplim nasmehom.
map

Destinacija skritih zakladov

Turistična destinacija Rogla-Pohorje se razteza preko mogočnega Pohorja, ki mu kraljuje Rogla, mimo vinorodnih gričev, kjer se uravna v pomirjujočo Dravinjsko dolino. Skrito Vitanje, turistične Zreče, bela Oplotnica in slikovite Slovenske Konjice so čaroben kotiček s pohorsko energijo, dragulji narave, častitljivo zgodovino – in največjim zakladom: prijaznimi ljudmi.

Prav ti zanesljivo vedo, zakaj vas vabijo z geslom: Razišči, Občuti, Užij.