Vzemi si cet. Za nošu Poharje.

06. maj. 2024
V lanskem letu so Treznika, gospod župnik in Jolika iz Poharske komedije Je kir ke riku? raziskovali našo destiancijo. Pri tem je nastalo 9 kratkih, hudomušnih videev v pohorskem narečju.
Ste jih morda zamudili ali pa bi si jih želeli ogledati še enkrat? Berite naprej, saj smo jih zbrali vse na enem mestu..

Verjamemo, da si vas je velika večina že ogledala kratke, hudomušne videe, ki so nastali medtem, ko je ekipa Poharske komedije Je kir ke riku? raziskovala našo destinacijo.

Oglejte si jih vse na enem mestu.

Vzemi si cet. Za nošu Poharje. Za Žičko kartuzijo

 

 

Trezika in gospod župnik sta se odpravila na raziskovanje Žičke kartuzije. Že poznate legendo o njenem nastanku? Lahko jo razkrijete s pametnimi očali, ki si jih izposodite v TIC Žička kartuzija.

Vzemi si cet. Za nošu Poharje. Za fizkulturo

 

 

Joliki se je ob raziskovanje Škalc v neposredni bližini Vinske kleti Zlati Grič izpraznilo e-kolo. Še dobro, da ji je pri tem pomagal gospod župnik. Če si želite z e-kolesom (s polno baterijo seveda) po naši destinaciji popeljati tudi vi, si ga lahko sposodite V TIC Slovenske Konjice ali TIC Zreče. Pripravili smo tudi zemljevid kolesarskih poti.

Vzemi si cet. Za nošu Poharje. Za stare običaje

 

Vsi se najbrž strinjamo, kako hudo je, ko se pokvari pralni stroj. Trezika se je na srečo spomnila na perišče v Oplotnici, kjer so nekdaj prale perice. 

 

Vzemi si cet. Za nošu Poharje. Za kulturo

 

 

"Nekoga moraš imeti rad..." je nekoč zapisal v Slovenskih Konjicah rojen Ivan Minatti. Ste vedeli, da je letos točno 100 let od njegovega rojstva?

 

Vzemi si cet. Za nošu Poharje. Za dobro počutje

 

 

Gospod župnik rad skrbi za zdrav duh v zdravem telesu. Večkrat obišče Terme Zreče z zdravilno akratotermalno vodo in medico centrom, svoje faranke in farane pa večkrat pozove k uporabi vadbenega parka na prostem.

Vzemi si cet. Za nošu Poharje. Za odkrivanje pohorskih okusov

 

 

Trezika zelo rada kuha, še raje pa pokuša tradicionalne pohorske jedi. Tokrat je v gostišču Gastuž poskusila jed, ki so jo jedli Kartuzijani, Olo potrido. Sprva  skeptična, ampak na koncu je bila nad jedjo navdušena. 

Ste vedeli, da ima destinacija lastno blagovno znamko Okusi Rogle?

Vzemi si cet. Za nošu Poharje. Za zelene razglede

Razgledi naše destinacije so prav osupljivi. Zagotovo že poznate Pot med krošnjami Pohorje, kjer se sprehajate nad krošnjami dreves, nato pa vas na vrhu 37 metrov visokega stolpa pričaka neverjeten razgled. Seveda pa to še zdaleč ni edina razgledna točka... Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo priporočili še kakšnega.

Vzemi si cet. Za nošu Poharje. Za raziskovanje vesolja

V majhnem podeželjskem kraju Vitanje se skriva futuristični objekt za katerega ste zagotovo že slišali. Center Noordung odkriva skrivnosti vesolja z virtualno resničnostjo, projekcijami in razstavami. Ste vedeli, da so v letu 2024 otvorili prvo igrificirano doživetje v Sloveniji? Ob prihodu v Center Noordung vas pozdravi prikupna robotka Vita. Verjamemo, da bo vas bolj prevzela kot Treziko.

Vzemi si cet. Za nošu Poharje. Za pričakovanje zimske sezone

Ste vedeli, da je zimska sezona 2023/2024 na Roglo prinesla ogromno novitet? Ogrevana sedežnica, ki je navdušila Joliko, je le ena izmednjih. Poleti bodo obiskovalci lahko preizkusili tudi leteči tobogan, se po pohorskih stezah spuščali z gorskimi trikolesnik, se preizkusili v gozdnem izzivu ali se podali na katero izmed dveh novih družinskih prog v Bike parku.