Vinska klet Zlati grič

Vinska klet Zlati grič je mogočna, ampak izvrstno v naravo skrita stavba, ki navdušuje z izvirno arhitekturno podobo in imenitnimi vini.

Kadar pomislite na Slovenske Konjice, vam iz misli težko uide znamenita slika pogleda na griče, prepredene z očarljivimi vinogradi. Njihovo jedro, skladišče najžlahtnejšega zlatega pridelka iz trte – vina, predstavlja Vinska klet Zlati grič.

Posebnost tega dela Evrope

Vinska klet Zlati grič je, zlivajoč se z naravnim okoljem v celoti vkopano v zemljo z zatravljenimi strehami, arhitektonsko in tehnološko eden najmodernejših tovrstnih objektov v tem delu Evrope.

3 osupljiva dejstva, ki jih ponudi Vinska klet Zlati grič

  • Objekt je velik kar 3.500 m².
  • V kleti je prostora za 1,3 milijona litrov vrhunskega vina Zlati grič.
  • Od kleti lahko navzven vidite le posamezne fasadne elemente, ki so izvirno vključeni v vinogradniško krajino.

Doživetja in tradicija z roko v roki

Konjiška vina že desetletja med poznavalci žlahtne kapljice pomenijo močno ime. Znanje, ki je v resnici stoletja prehajalo iz roda v rod, je rodilo vina, ki so vredna znaka kakovosti Okusi Rogle in seveda vaše pokušnje. Na svoje oči se prepričajte, kako blazno velika in nenavadna je Vinska klet Zlati grič, kako elegantna in prefinjena so njena vina ter kako se steklenica Konjiške penine po viteško odpira s sabljo.

Še namig: Privoščite si kozarec harmoničnega polsuhega renskega rizlinga, sadno aromatične modre frankinje in kanček medene pozne trgatve. Ob posebnih priložnostih pa si nazdravite s Konjiško penino Vintage.