Gratinirani sirovi štruklji

Unitur d.o.o.

Cesta na Roglo 15

3214 Zreče


Hotel Rogla in Natura (na Rogli) in Hotel Atrij (v Termah Zreče)

T: +386 3 757 71 00, +386 3 757 60 00

E: rogla@unitur.eu, terme@unitur.eu

www.unitur.eu

Kuhamo za: 2 osebi

Čas kuhanja: 45 min (z vnaprej pripravljenimi štruklji)

Zahtevnost: srednje zahtevno

Sestavine

  • 300 g skute
  • ščep soli
  • 4 jajca
  • 200 g kisle smetane
  • 100 kristalnega sladkorja
  • 20 g vanilijevega sladkorja 
  • 4 g cimeta
  • 160 g vlečenega testa
  • 60 g borovnic
  • 40 g sladkorja v prahu

Postopek

Za sirove štruklje pasiramo skuto ter ji dodamo jajca, sol in kislo smetano. Vse skupaj zmešamo, nadevamo na vlečeno testo in zvijemo. Zvito testo zavijemo v alu folijo in v vreli slani vodi kuhamo 45 minut. V vmesnem času za gratiniranje zmešamo jajca, kislo smetano, cimet, kristalni sladkor in vanilijev sladkor. Pekač namažemo z maslom, nanj razporedimo enakomerno razrezane in kuhane štruklje, prelijemo z maso za gratiniranje ter pečemo 20 minut na 180 stopinjah. Borovnice segrejemo na sladkorju in jih dodamo pečenim štrukljem. Na koncu posujemo s sladkorjem v prahu.