Jelenov hrbet v omaki suhih sliv s sirovimi štruklji in popečeno hruško z brusnicami

Unitur d.o.o.

Cesta na Roglo 15

3214 Zreče


Hotel Rogla in Natura (na Rogli) in Hotel Atrij (v Termah Zreče)

T: +386 3 757 71 00, +386 3 757 60 00

E: rogla@unitur.eu, terme@unitur.eu

www.unitur.eu

Kuhamo za: 2 osebi

Čas kuhanja: 45 minut (če štruklje pripravimo vnaprej)

Zahtevnost: zahtevno

Sestavine

Za jelenov hrbet:

  • 400 g jelenovega hrbta
  • 2 dl divjačinskega fonda
  • 20 g ostre moke
  • 40 g suhih sliv
  • ščep soli in popra

Za sirove štruklje:

  • 160 g vlečenega testa
  • 60 g kisle smetane
  • 200 g skute
  • ščep soli
  • 1 jajce

Za popečeno hruško z brusničnim džemom:

  • 1 sveža hruška viljamovka (izven sezone lahko tudi iz kompota)
  • 20 g masla
  • 40 g brusničnega džema

Postopek

Jelenov hrbet očistimo, ga na hitro opečemo v ponvi, da znotraj doseže 55 stopinj Celzija, kar preverimo s sondo. Meso osolimo in popramo, ga vzamemo iz ponve in ga zavijemo v aluminijasto folijo, da ne izgubi sočnosti. V ponvi, kjer smo pekli jelena, popražimo moko, dodamo divjačinski fond, sol, poper in suhe slive ter omako reduciramo do želene gostote. Za sirove štruklje pasiramo skuto, ji dodamo jajca, sol in kislo smetano. Vse skupaj zmešamo, nadevamo na vlečeno testo in zvijemo. Zvite štruklje zavijemo v aluminijasto folijo in kuhamo 45 minut. Za popečeno hruško na vroči ponvici segrejemo maslo. Hruško viljamovko olupimo, prerežemo na pol in obe polovici popečemo na maslu. Popečeno hruško nadevamo z brusničnim džemom.