Pogoji uporabe

POGOJI UPORABE MEDIATEKE TURISTIČNE DESTINACIJE ROGLA-POHORJE

 

V mediateki Turistične destinacije Rogla-Pohorje so na voljo visokoresolucijske fotografije in video posnetki turistične ponudbe destinacije za profesionalno rabo.

Fotografije in video posnetke lahko brezplačno uporabljate za vse objave, ki pomenijo promocijo Turistične destinacije Rogla-Pohorje, v tujini in doma, v skladu s temi pravili.

Fotografije in video posnetke je dovoljeno uporabljati le ob navedbi avtorja in vira – Turistična destinacija Rogla-Pohorje

Registrirani uporabnik mediateke na prenesenih fotografijah in video posnetkih pridobi pravico distribuiranja v promocijske namene.

Uporaba vključuje: Časovno neomejeno uporabo gradiva, številčno neomejeno uporabo preko spletnih medijev (spletne strani, blogi, družbena omrežja ipd.), v mobilnih aplikacijah, rezervacijskih portalih, namenjeni promociji turističnih ponudnikov in njihovih kapacitet, korporativnih predstavitvah, časopisih in revijah, TV produkcijah, oglasih in marketinških kampanjah, ki ne vključujejo zunanjega oglaševanja (billboard, citylight, metrolight, roto pano ipd). Pri uporabi je obvezna navedba vira in avtorja (Turistična destinacija Rogla-Pohorje, foto/video: ime priimek oz. naziv podjetja).

Vsaka uporaba fotografij in video posnetkov v komercialne namene (npr. reprodukcija na razglednicah, majicah, knjigah, magnetih in podobno) in njihova predelava ali sprememba, s strani katere koli fizične ali pravne osebe, je dovoljena le s predhodnim soglasjem Turistične destinacije Rogla-Pohorje in avtorja fotografije. Soglasje avtorja za uporabo fotografij in video posnetkov v te namene in za vse ostale namene, ki niso zajeti v prejšnjem odstavku, mora uporabnik pridobiti sam, neposredno od avtorja.

Kakršnakoli kršitev materialnih avtorskih pravic avtorja fotografije ali video posnetka je kazniva in ima lahko za posledico materialno odgovornost uporabnika.

Turistična destinacija Rogla-Pohorje ne odgovarja za uporabo fotografij in video posnetkov, ki je v nasprotju s temi pravili.

 

NAVAJANJE FOTOGRAFIJ TURISTIČNE DESTINACIJE ROGLA-POHORJE

Ob vsaki uporabi fotografij je potrebno navesti avtorja in vir, torej Turistično destinacijo Rogla-Pohorje.

Primer:

Miha Matavž Photo & Video, Turistična destinacija Rogla-Pohorje (v kolikor se navedba uporablja na družbenih omrežjih, se lahko namesto naziva Turistična destinacija Rogla-Pohorje, navede samo Rogla-Pohorje, torej se označi (»tagga«) stran Rogla-Pohorje (Facebook @RoglaPohorje, Instagram @roglapohorje).

AVTORJI:

V KOLIKOR STA AVTORJA MIHA MATAVŽ ALI DAN BRIŠKI - MIHA MATAVŽ PHOTO & VIDEO:

V kolikor je na fotografiji naveden Miha Matavž, se uporabi samo naziv:

  • Miha Matavž Photo & Video, Turistična destinacija Rogla-Pohorje.

V kolikor pa je na fotografiji zraven naveden tudi drug avtor, kot je Dan Briški, se navede:

  • Miha Matavž Photo & Video – Dan Briški, Turistična destinacija Rogla-Pohorje.

 

ZA FOTOGRAFIJE BLAGOVNE ZNAMKE »OKUSI ROGLE«, V KOLIKOR STA AVTORJA MATEJ NAREKS IN IZIDOR KOTNIK – FOTO NAREKS:

V kolikor je na fotografiji naveden Matej Nareks, se uporabi naziv:

  • Foto Nareks - Matej Nareks, Turistična destinacija Rogla-Pohorje

 

V kolikor je na fotografiji naveden Izidor Kotnik, se uporabi naziv:

  • Foto Nareks – Izidor Kotnik, Turistična destinacija Rogla-Pohorje