Vas Žiče in vso njeno bogastvo

Spletni dogodek
21. feb. 2021 / 09:30

V sklopu Mednarodnega dne turističnih vodnikov, ki bo letos v celoti preseljen na splet, tudi v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje pripravljamo polurni prispevek, kjer se bo lokalna turistična vodnica Nina Buh v živo javila iz Žič.

Pred skoraj letom dni smo se v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje na pobudo lokalne turistične vodnice Nine Buh in TIC Slovenske Konjice, prvič pridružili praznovanju Mednarodnega dne turističnih vodnikov. Prisluhnili smo zgodbam, ki jih pripovedujejo konjiške trške hiše, in se sprehoditi skozi kartuzijanov dan v Žički kartuziji.

K povabilu smo se v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje z veseljem odzvali in tako skupaj z Nino pripravljamo dva dogodka. V nedeljo, 21. 2. 2021, ob 9.30 pa se bo Nina v živo javila iz Žič, kjer bo svoje spletno vodenje popestrila z obiskom Domačije Kalšek-Podkrajšek.

Nedelja, 21. 2. 2021, ob 9.30 - Vas Žiče in vso njeno bogastvo (V živo: s terena)

Žičko kartuzijo vsi dobro poznamo. Kaj pa vas Žiče? Kratek sprehod skozi vas Žiče, njen zgodovinski pregled in povezanost s kartuzijani. S čim se ljudje tukaj ukvarjajo in kaj imajo ponuditi? Ustavili se bomo tudi pri rokodelcu na Domačiji Kalšek-Podkrajšek. Vabljeni v Žiče! Vabljeni v Turistično destinacijo Rogla-Pohorje.

Dogodek se bo v živo predvajal na:

  • FB strani: ARGOS - Association of Regional Tourist Guides of Slovenia
  • YT kanalu: Regional Tourist Guides of Slovenia ARGOS
  • Spletni strani: localguides-slovenia.com

Spoznajte Nino Buh (SloveNino) in njena številna odkrivanja destinacije tudi na njeni facebook strani

Preberite si več o njenem drugem dogodku v sklopu Mednarodnega dneva turističnih vodnikov, Od dvorca do gradu