Od dvorca do gradu

Spletni dogodek
20. feb. 2021 / 17:00

V sklopu Mednarodnega dneva turističnih vodnikov, ki bo letos v celoti preseljen na splet, tudi v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje pripravljamo polurni prispevek. Organizirala ga bo lokalna turistična vodnica Nina Buh.

Pred skoraj letom dni smo se v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje na pobudo lokalne turistične vodnice Nine Buh in TIC Slovenske Konjice, prvič pridružili praznovanju Mednarodnega dne turističnih vodnikov. Prisluhnili smo zgodbam, ki jih pripovedujejo konjiške trške hiše, in se sprehoditi skozi kartuzijanov dan v Žički kartuziji.

K povabilu smo se v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje z veseljem odzvali in tako skupaj z Nino pripravljamo dva dogodka. V soboto, 20. 2. 2021, ob 17. uri, si bo možno ogledati video predstavitev Od dvorca do gradu, kjer bomo ob sprehodu po Zmajčkovi učni poti spoznali, kako si naravna in kulturna dediščina podajata roko. 

Sobota, 20. 2. 2021, ob 17.00 - Od gradu do dvorca (Posnetek)

Dobrodošli v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje. Natančneje v Občini Slovenske Konjice. Skupaj se bomo podali na pot od Dvorca Trebnik do Konjiškega gradu. In to ne kar po katerikoli poti, ampak po Zmajčkovi učni poti. Pot bomo popestrili z zgodbami in legendami ter tako pobližje spoznali kulturno in naravno dediščino, ki nam jo ponuja vznožje Konjiške gore.

Dogodek se bo v živo predvajal na:

  • FB strani: ARGOS - Association of Regional Tourist Guides of Slovenia
  • YT kanalu: Regional Tourist Guides of Slovenia ARGOS
  • Spletni strani: localguides-slovenia.com

 

Spoznajte Nino Buh (SloveNino) in njena številna odkrivanja destinacije tudi na njeni facebook strani

Preberite si več o njenem drugem dogodku v sklopu Mednarodnega dneva turističnih vodnikov, Vas Žiče in vso njeno bogastvo