MARINIRANA POSTRV S ŠPARGLJI IN LEŠNIKOM

Gostilna Grič by Andrej Smogavc

Andrej Smogavc s.p.

Škalce 83

3210 Slovenske Konjice

T: 040 469 116

E: info@gostilna-gric.si

Kuhamo za: 4 osebe:

 

Sestavine in postopek:
 

Marinirana postrv

  • 200g filejev postrvi brez kože
  • 0,05kg soli
  • 0,5l voda

Fileje položimo v solno raztopino in pustimo 1h. Po eni uri jih odstranimo ter obrišemo s suho krpo. Fileje narežemo na tanke rezine.

 

Granita lešnika

  • 0,1l mleko
  • 0,54g praženi, olupljeni lešniki
  • Sol

Mleko in lešnike zmiksamo ter maso vlijemo v paco jet posodo. Damo v skrinjo čez noč, da zamrzne in jo naslednji dan s paco jetom zmiksamo, da dobimo prah.

 

Okisani beli šparglji

  • 8 kom belih špargljev
  • kis
  • voda

Vodo in kis zavremo in prelijemo v kozarce za vlaganje, kamor smo naložili olupljene bele šparglje. Tesno zapremo in kozarce obrnemo. Pustimo da se čez noč ohladi.

 

Gel špargljev

  • 0,1kg zelenih špargljev
  • 0,1kg mlade špinače
  • 2g Ager-ager
  • sol

Šparglje in špinačo blanširamo v vreli vodi. Oboje zmiksamo v termo-miksu in dodamo ager-ager, da se struktura poveže.