Jagenjček v omaki z nadevanim krompirjem in sezonsko solato

EKO Turistična kmetija Urška

Križevec 11 a, 3206 Stranice

T: +386 3 759 04 10, +386 31 249 812

E: info@kmetija-urska.si

www.kmetija-urska.si

Kuhamo za: 6 oseb

Čas kuhanja: 2 ure

Zahtevnost: zahtevno

Sestavine: 

Za krompir:

  • 6 enako velikih krompirjev
  • čebula
  • manjši šopek zelišč
  • jajce
  • žlica kisle smetane 

Za jagenjčka:

  • 1,8 kg jagenjčka
  • 4 velike čebule
  • 6 strokov česna
  • 3 velike paprike
  • 1 velik paradižnik
  • 1 dl suhega belega vina
  • vejica rožmarina
  • svinjska mast
  • sol in poper

Postopek:

Skuhamo 6 krompirjev. Kuhane olupimo, vzdolžno prerežemo in polovice z žlico izdolbemo. Prepražimo na drobno sesekljano čebulo in vse skupaj primešamo k izdolbenemu krompirju. Z dobljeno zmesjo nadevamo izdolbene krompirjeve polovice, jih premažemo s stepenim jajcem, ki smo mu primešali žlico kisle smetane. V pečici pečemo približno 10 minut na 200 stopinj Celzija. Čebulo zelo drobno nasekljamo in jo skupaj s česnom dolgo dušimo na način, da vsakič, ko čebula postane preveč suha, dolijemo vodo. Čebula nikakor ne sme porjaveti. Medtem jagenjčka narežemo na srednje velike kose. Ko čebula postane lepo steklena in razkuhana, dodamo meso, solimo in popramo. Medtem na koščke zrežemo zelenjavo, jo dodamo mesu, dolijemo malo suhega belega vina, dodamo rožmarin in na zmernem ognju počasi kuhamo do mehkega