Dvorec Trebnik in zeliščna galerija

Imenitni Dvorec Trebnik ponuja kvalitetno Zeliščno galerijo, mogočen grajski park in preizkus naravne kozmetike. V Slovenskih Konjicah obvezen obisk.

Cenik:

  • Program Zgodovina, energija in zelišča

zgodovina in ogled dvorca, predstavitev zeliščarstva in čutenje energijskih točk v okolici

4 € na osebo

  • Z zeliščarsko-kozmetično delavnico

Zgornjemu programu je dodana delavnica izdelovanja zeliščnih pripravkov za domov (mošnjičkov, mazil, kopalnih soli itd.). Program traja 60–90 minut.

9,50 € na osebo

  • S kulinarično delavnico

Naštetemu bomo dodali še spoznavanje z zelišči na vrtičku ter pripravo in pokušino zeliščnih namazov na svežem domačem kruhu. Poskusili bomo tudi domače zeliščne likerje. Program traja 70–100 minut

12,50 € na osebo

Delovni čas:

PON– PET: 13.00–17.00

Skupino predhodno najavite na konjiškem TIC-u na Starem trgu 27 v Slovenskih Konjicah.

T: +386 (0)3 759 31 10

M: +386 (0)51 444 141

E: info@tickonjice.si

V hladu Konjiške gore, le streljaj od starega trškega jedra Slovenske Konjice, obdan s stoletnimi drevesi leži Dvorec Trebnik, prvič omenjen že leta 1362. Njegova najpomembnejša lastnica je vse do druge svetovne vojne bila rodbina Windischgrätz, največja ljubiteljica pa kneginja Christiana Windischgrätz, ki se je vedno znova vračala v Slovenske Konjice. Danes so obiski znane rodbine v Slovenskih Konjicah spet postali tradicija.

Grajsko središče za sprostitev in selfness

Slikovitemu dvorcu, katerega jedro odlikujejo veličastni oboki, središčno stopnišče, štukaturni in kasetirani stropi, reprezentančna vrata in marmonata kamina, se danes precej bolje godi, kakor pred leti, ko je po vojni bil prepuščen zobu časa.

Severni trakt je Občina Slovenske Konjice leta 2013 obnovila in vanj naselila:

  • recepcijo prvega razpršenega hotela v Sloveniji,
  • Christianino sobo – večnamensko dvorano, poimenovano po tukaj živeči kneginji,
  • raznolike lokale, povezane z zdravilstvom in dobrim počutjem,
  • prijetno Grofovo kavarno.

Južni trakt že dalj časa naseljujeta:

  • blagovna znamka naravne zeliščne kozmetike Dvorec Trebnik,
  • Zeliščna galerija z zeliščnim vrtom, ki obiskovalcem odpira vrata v blagodejni herbalni svet in omogoča tudi preizkus in nakup naravne kozmetike.

Kneginja Christiana je zagotovo vedela, zakaj toliko časa preživlja prav v svoji konjiški letni rezidenci in čemu je bogati zeliščni vrt neprecenljivi zaklad.