Brezplačna vodenja po Slovenskih Konjicah

Vse tja do konca novembra vas vabimo na prijetna potepanja po mestu v družbi izkušenih turističnih vodnic. Vzemite si čas in se z vodnicami sprehodite skozi Slovenske Konjice, mesto v objemu žlahtnih zgodb. 

Obvezne so predhodne prijave na info@tickonjice.si ali 03 759 31 10. 

Interpretativen sprehod po starem trškem jedru Slovenskih Konjic, s poudarkom na deljenju zgodb, ki jih pripovedujejo stare trške hiše je že sam po sebi drugačno doživetje. Je oseben, poln lokalnih zgodb in pripovedi o ljudeh, ki so nekoč živeli v teh hišah in oblikovali preteklost na Konjiškem.

Doživetje se od znamenitega Dvorca Trebnik, kjer udeleženci spoznajo bogato zgodovino konjiške gospode, žičkih kartuzijanov in rodbine Windischgraetz ter se seznanijo z današnjo ponudbo osredotočeno na selfness in dobro počutje,  nadaljuje z vzponom do konjiškega Starega gradu, od koder se obiskovalcu razpre čudovit razgled na vinorodne Škalce, mogočno Pohorje in zeleno Dravinjsko dolino. Doživetje temelji na lokalni identiteti, je zvesto naravi, kulturi in ljudem območja ter skozi zgodbo podpira DNA destinacije.

 

Slovenske Konjice so odlična iztočnica za celodnevno raziskovanje Turistične destinacije Rogla-Pohorje. Destinacijo je moč raziskovati z avtomobilom, s kolesom ali peš. »Razišči, občuti, užij« je slogan tega koščka Slovenije, ki ponuja pestro paleto doživetij za vsakogar. 

Obvezne so predhodne prijave na info@tickonjice.si ali 03 759 31 10. 

Termine si poglejte TUKAJ.


Brezplačna vodenja nam omogoča Slovenska turistična organizacija. Pridržujemo si pravico do spremembe terminov glede na zasedenost posameznega termina. O zasedenosti terminov vas bomo sproti obveščali na naših družbenih ormežjih.


Vsa vodenja bodo izvedena v skladu z priporočili NIJZ.


Potepajte se z nami!

 

#ifeelsLOVEnia #mojaSlovenija #SlovenskeKonjice #RoglaPohorje