Park Mašinžaga

Park Mašinžaga na Rogli je ustvarjen za adrenalinske navdušence. Če vas ne prepriča že sama vožnja z gorskimi trikolesniki, ali proge v Bike parku, vas bo zagotovo leteči tobogan.

Leteči tobogan

Ste vedeli, da je leteči tobogan dolg 1700 m, kar ga uvršča med najdaljše v tem delu Evrope? Edinstveno doživetje, začinjeno s številnimi hitrimi zavoji in spusti, doseže tudi do 25 kilometrov na uro. In najboljši del? Po toboganu se spuščate na višini 5 metrov nad tlemi, kar pomeni, da imate izvrsten pogled na krošnje pohorskih gozdov.

DSC09666.jpgDSC09681.jpg

Gorski trikolesniki

Spustite se po razgibani, 1500 metrov dolgi stezi z gorskimi trikolesniki, ki jih poganja gravitacija. Hitrost lahko prilagajate sami, zato je ta aktivnost primerna za vse starosti.

DSC09642.jpgDSC09645.jpg

Gozdni pustolovski izziv

Idealno doživetje za družine z otroki od petega leta dalje ali za ekipe sodelavcev za krepitev timskega duha. Raziskujte pohorske gozdove skozi potepanje po gozdnem svetu, iskanje zaklada in sobe pobega v naravi. Nahrbtnik, ki ga boste prejeli, vas bo skozi uganke vodil do skritega zaklada, obenem pa vas na zabaven način učil o flori in favni.

TripInTheBag  (17)

Bike park Rogla

V letu 2024 sta se že šestim obstoječim progam v Bike Parku pridružili še dve novi, namenjeni družinam. Modri progi ponujata odlično prvo kolesarsko izkušnjo vsem, ki ste zaključili trening na kolesarskem poligonu, niste pa še čisto pripravljeni na drznejši spust. 

Zrece - Bike Park Rogla - Dan Briski - 05.jpg

Vso potrebno opremo si lahko izposodite v Outdoor centru na vrhu Planje. Da vam ni potrebno pešačiti, ima osrednje mesto v Parku 6-sedežnica Mašinžaga. Omogoča prevoz pohodnikov, kolesarjev in koles. Pozimi pa sedežnica, z ogrevanimi sedeži in zaščitnimi kabinami, skrbi za udobje smučarjev.

Aktualne informacije in obratovalni čas lahko spremljate TUKAJ.