Sirarstvo Lamperček-Obrul

Sirarstvo Lamperček ‒ Obrul je večkrat nagrajena hribovska kmetija, ki ustvarja domače jogurte in sire čudovitega okusa.

Več informacij:

Kmetija Lamperček – Obrul, Anja Obrul

T: +386 (0) 51 683 724

E: anja.obrul@gmail.com

Hribovska kmetija Lamperček ‒ Obrul leži v lepih pohorskih krajih – v Koritnem nad Oplotnico, na 700 metrih nadmorske višine.

Kako zgleda kmečki dan?

Na idiličnem podeželju se dan začne zelo zgodaj in konča pozno, saj morajo Obrulovi skrbeti za 20 hektarjev kmečkih površin in 75 glav živine. Dela nikoli ne zmanjka, si ga pa pošteno razdelijo – starša in 6 zdaj že odraslih otrok.

Kaj boste našli v Sirarstvu Obrul-Lampreček?

Krave črno-bele pasme jim dajejo okrog 750 litrov mleka na dan, od tega pa ga približno 300 litrov usmerijo v predelavo v visokokakovostnih mlečnih izdelkov:

  • jogurtov v več kot 10 raznolikih okusih in
  • sirov iz polnomastnega mleka: mladih sirov z drobnjakom in čilijem ter poltrdih sirov, ki so lahko navadni, dimljeni ali z dodanimi okusi, kot so česen in peteršilj ali čili in zeleni poper.

Znak kakovosti Dobrote slovenskih kmetij

Ocenjevanje izdelkov Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju jim je za sadni jogurt podelilo znak kakovosti in večkrat zlato priznanje, dobili pa so tudi specifikacijo Izbrana kakovost: Mleko in mlečni izdelki – kmečki, ki dokazuje, da so njihovi siri izdelani iz doma narejenega surovega mleka. Za svoje jogurte in sire so prejeli tudi znak kakovosti Okusi Rogle.

Kako do njihovih izdelkov?

Vsi njihovi izdelki so ustvarjeni z veliko skrbi, truda in ljubezni, zato je prav gotovo veliko tistih, ki bi želeli te dobrote poskusiti. Najdete jih na Kmečki tržnici v Oplotnici in v Trgovinici Kmetič na tržnici v Slovenskih Konjicah.