Ekološka kmetija Meglič

Ekološka kmetija Meglič je višinska kmetija, ki na 10 hektarih pridela vrhunce lokalne kulinarike in kakovostne izdelke, ki nosijo znak Okusi Rogle.

Za obisk in pokušino se Ekološki kmetiji Meglič najavite.

Ekološka kmetija Meglič

Iršič Karel - dopolnilna dejavnost na kmetiji

T: +386  (0)41 620 716

Med vznemirljivimi in hkrati pomirjujočimi panoramskimi razgledi preko pohorskega hribovja, tako visoko na pobočju Steniške gore, da spada med višinske kmetije, leži Ekološka kmetija Meglič. Ustvarila jo je družina Iršič, ki stoji tudi za sijajno blagovno znamko Zelišča iz Žičke kartuzije. Tako s kmetijo kot z zelišči so prejeli vrsto prestižnih znakov kakovosti Okusi Rogle.

Kaj vse se da ustvariti na 10 hektarjih?

10 hektarjev se sliši ogromno, ampak na tej obdelovalni zemlji uspe družina Iršič ustvariti toliko, da se sliši skoraj premalo. Iz te zemlje rasejo visokodebelne stare sorte jablan, hrušk in sliv, pa tudi polja pire, pšenice, ajde, koruze in drugih poljščin, pozabiti pa ne smemo na njihov zeliščni vrt.

Izpod njihovih rok nato nastaja najkvalitetnejša lokalna kulinarika:

  • likerji, sokovi in sirupi, mošti, vina in penine,
  • ekološki jabolčni kis,
  • zelišča in čaj,
  • moke,
  • ekološka jušna  zelenjava,
  • marmelade in namazi.

Občutite lepoto kmečkega življenja

Ekološko kmetijo Meglič lahko spoznate tudi preko edinstvenih doživetij. Odpravite se lahko na kulinarično doživetje s spoznavanjem naravne in kulturne dediščine ali doživetje s spoznavanjem naravne in kulturne dediščine na Ekološki kmetiji Meglič.