Uspešno izvedeno izobraževanje: NEKAJ VEČ IN VELIKO BOLJE – DVIG DIGITALNIH IN TRAJNOSTNIH KOMPETENC V DESTINACIJI ROGLA – POHORJE

30. maj. 2023
V petek, 26. 5., smo v Christiaini sobi Dvorca Trebnik pripravili strokovno izobraževanje za turistične ponudnike Turistične destinacije Rogla – Pohorje (v nadaljevanju TDRP), ki jo sestavljamo občine Oplotnica, Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče. Dogodek je bil namenjen zaposlenim v turizmu ter vsem ostalim, ki želijo izboljšati svoje znanje in razumeti sodobne trende ter izzive, s katerimi se soočamo v naši panogi.

Udeležence je sprejela mag. Tjaša Kangler, vodja TIC Slovenske Konjice, ki je zbrane najprej popeljala na voden ogled sob Dvorca Trebnik ter predstavila trajnostni način delovanja, s katerim so pridobili okoljska znaka Zeleni ključ in Slovenia Green Accommodation. Sledil je nagovor vseh udeležencev, nato pa smo prešli na prvo predavanje o umetni inteligenci in uporabi ChatGPT v turizmu, ki ju je predstavila Klara Korenč, svetovalka za ponudnike nastanitev. Sledil ji je Bojan Planko iz podjetja Intersplet d. o. o. (Bentral channel manager), ki je predvsem nastanitvene ponudnike opozoril na moč filtrov spletnih rezervacijskih portalov. Zadnja predavateljica tega dne pa je bila Petra Čad, ki je v imenu Zavoda Tovarne trajnostnega turizma GoodPlace zbrane seznanila o podnebnih spremembah in ogljičnem odtisu.

Po izobraževanju je sledilo druženje, kjer so lahko udeleženci navezali nove stike za morebitna sodelovanja, se posvetovali s predavatelji, ter se seznanili z novostmi, ki jih letošnje poletje prirejamo v TDRP. Celoten dogodek je povezoval že vsem dobro poznan slogan nove slovenske strategije »nekaj več, vendar to veliko bolje«, skozi pristop do gosta, prilagajanju ponudbe njegovim potrebam ter komunikaciji na bolj oseben način, prilagojen vsakemu posamezniku. Verjamemo, da bodo ponudniki novo pridobljeno znanje uspešno uporabili v praksi ter tako še naprej izboljševali svoje storitve in prispevali k razvoju trajnostnega turizma.

Zahvaljujemo se vsem udeležencem in predavateljem, ki so omogočili uspešno izvedbo tega dogodka. Skupaj z vami gradimo boljšo prihodnost turizma in že leta soustvarjamo uspešno destinacijsko zgodbo.

"Izobraževanje je ena izmed aktivnosti, ki potekajo v okviru razpisa STO "Za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v letu 2023."

20230526_100906.jpg20230526_101713.jpg