Usposabljanje »Digitalna promocija in rezervacija«

18. jan. 2021
Gostinsko turistični ponudniki in zaposleni v gostinstvu in turizmu vabljeni na usposabljanje »Digitalna promocija in rezervacija«.
Usposabljanje bo potekalo v obliki webinarjev, februarja 2021. Usposabljanje je BREZPLAČNO.

Svojo prijavo sporočite na e-naslov: info@rogla-zrece.si, do petka 29. 1. 2021.

Webinarji bodo potekali po naslednjem urniku:

Torek, 2. 2. 2021, od 9. do 10. ure

Pregled dela Turistične destinacije Rogla-Pohorje in najava usposabljanj

Torek, 9. 2. 2021, od 9. do 11. ure

Turistični boni 2021 in Kako z manj dela do več rezervacij

Minulo leto so zaznamovali epidemija in turistični boni. Vsaj za večino destinacij so boni botrovali k uspešni sezoni 2020, ampak izkazalo se je, da številni ponudniki niso bili pripravljeni na situacijo predvsem zaradi neuporabe orodij, ki poslovanje popolnoma poenostavijo. Na webinarju bomo predstavili aktivnosti, ki vam bodo prihranile veliko časa in prinašale več rezervacij že prvo leto in garantirano še več v prihodnjih letih. Predstavili vam bomo orodje Bentral, ki omogoča vašo vključitev v destinacijski rezervacijski sistem (kanal z najmanjšo provizijo med prodajnimi kanali), in brezplačno možnost skeniranje dokumentov preko mobilne aplikacije.

Torek, 9. 2. 2021, od 15. do 17. ure

Osnove marketinga oz. popoln vodnik za trženje turistične nastanitve

Trženje je najpomembnejši vidik upravljanja vaše turistične nastanitve. Zaradi izredno velike konkurence ponudnikov turističnih nastanitev in vedno pametnejšimi turisti (“smart tourist”) morate biti konstantno aktivni, ciljno usmerjeni in iznajdljivi s svojimi marketinškimi in prodajnimi strategijami. Na seminarju si bomo pogledali osnove trženja, kako zastaviti strategijo trženja vaših nastanitev, kako in kje vse se oglaševati, kako nagovarjati milenijske goste… S tem vam bomo ponudili popoln vodnik za trženje vaše turistične nastanitve, vključno s številnimi koristnimi nasveti, kako priti do več gostov.

Torek, 16. 2. 2021, od 9. do 11. ure

Zakonodaja sobodajalskega poslovanja

Seminar je namenjen Zakonodaji sobodajalskega poslovanja. Seznanili se boste kako registrirati dejavnost, katere dokumente morate zagotoviti za oddajanje, kakšni so pogoji za oddajanje nepremičnine, kako prijavljati goste, kako urediti apartma, kako izdati račune, koliko davka plačati…

Torek, 16. 2. 2021, od 15. do 17. ure

Airbnb, Booking.com, Expedia in TripAdvisor poslovanje

Predavanje je namenjeno Airbnb, Booking.com, Expedia in TripAdvisor poslovanju. Seznanili se boste, kako pripraviti oglas, da bo privabil čim več gostov, kako pravilno oblikovati cene, kako ravnati v primeru težavnih gostov… Pogledali bomo kalo oblikovati cenike glede na različne ponudbe in pogoje poslovanja, kako pravilno zastaviti oglas, kako oblikovati akcijske oglase…

Torek, 23. 2. 2021, od 9. do 11. ure

Digitalizacija sobodajalskega poslovanja

Globalno digitalno gospodarstvo še naprej beleži veliko rast, prav zato so podjetja morala prilagoditi svoje tržne metode in tehnike za preživetje. Tudi ponudniki turističnih nastanitev. Le ti so v konkurenčni prednosti pred ostalimi. Večina ponudnikov namreč svoje apartmeje že/še vedno oglašujejo samo na spletnih platformah, kot so Booking.com, Airbnb, Expedia ipd. Pa je to dovolj v današnjem času, ko je digitalizacija poslovanja nujna?

Na seminarju se bomo seznanili z osnovami digitalnega marketing, ki so nuja za povečanje prepoznavnosti blagovne znamke, povečanju prihodkov, prihranku na času in stroških ter si odgovorili na sledeča vprašanja: Kaj je digitalni marketing? Ali je za turizem digitalni marketing drugačen? Kako lahko digitalni marketing izkoristimo v turizmu? Kako lahko digitalizacija pripomore k uspešnosti in poenostavitvi vašega poslovanja?

Torek, 23. 2. 2021, od 15. do 17. ure

Smernice za čiščenje in razkuževanje nastanitvenih objektov

Za gostitelje je bilo zagotavljanje čistoče vedno prednostna naloga. Vemo, da je čistoča nastanitve ključnega pomena tudi za kar najboljšo izkušnjo gostov. Na seminarju bomo obdelali posebne smernice, kako čistiti prostore, kaj vse je potrebno razkužiti in katere potrebščine je treba vedno imeti pri roki, kako zaščititi sebe in goste ter kako izboljšati postopke čiščenja. Pridobljene tehnike boste lahko nato uporabili za posamezne sobe v nastanitvenih obratih.

Torek, 2. 3. 2021, od 9. do 11. ure

Upravljanje družbenih omrežij v turizmu

Če želite pridobivati rezervacije za vašo turistično nastanitev, morate biti potencialnim gostom vidni, prav tako pa jih morate navdušiti, ko odkrijejo vašo blagovno znamko ali nastanitev na spletu. Prisotnost na družbenih omrežjih v veliki meri pripomore k odločitvi ali bodo popotniki opravili rezervacijo vaše nastanitve. Družbeni mediji vam omogočajo, da se osebno povežete s svojimi gosti. Kako uporabljati Facebook in Instagram, da se povežete s svojimi preteklimi, sedanjimi in prihodnjimi gosti? Na seminarju se bomo seznanili  z  najugodnejšimi in najučinkovitejšimi načini promocije vaše blagovne znamke v digitalni dobi. Kako pravilno zasnovati spletno stran za ponudnike turističnih nastanitev?

Torek, 2. 3. 2021, od 15. do 17. ure

Kako pravilno zasnovati spletno stran za ponudnike turističnih nastanitev?

Kljub temu, da so popotniki vašo nastanitev našli na spletni platformi (Airbnb ali Booking.com), se številni odločijo in obiščejo spletno stran, z namenom pridobiti več informacij o nepremičnini, za katero želijo opraviti rezervacijo. Takrat se tudi pričnejo oblikovati mnenja. Štejejo prvi vtisi. Pomembno je, kako izgleda vaša spletna stran in kako deluje. Prav tako morate zagotoviti, da popotniki najdejo vašo spletno stran v fazi raziskovanja in načrtovanja potovanja. Popotniki iščejo spletne strani, ki se hitro nalagajo, ponujajo dragocene vizualne podatke, so prijazne mobilnikom ter jim omogočajo hitro in enostavno rezervacijo prek spleta. Brez uporabniku prijaznega spletnega mesta ne boste mogli konkurirati na trgu. Na seminarju vam bomo razložil vse, kar morate vedeti in narediti, da bo vaša spletna stran za turistične nastanitve popolna.

Projekt »Digitalno razstrupljanje v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje« sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Logo