TUR-INFOMAT SEDAJ TUDI V OPLOTNICI

09. sep. 2020
Mreži turističnih infomatov se je pridružila še zadnja občina v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje. Tako sedaj ti zajemajo območje destinacije LAS od Pohorja do Bohorja in Turistično destinacijo Rogla-Pohorje.

Najprej je za pet infomatov postala bogatejša destinacija LAS »Od Pohorja do Bohorja«. V sklopu projekta so bili sofinancirani s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

S postavitvijo TUR-infomata v Oplotnici se je tako sklenila dostopnost informacij in ponudba v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje, zato novost z veseljem pozdravljamo.

Infomat v Oplotnici je postavljen kot rezultat izvajanja “Načrta razvoja in trženja turizma v destinaciji Rogla-Pohorje 2017-2021” in v partnerstvu z Občino Oplotnica, ki je poskrbela za lokacijo in potrebno instalacijo.

Kaj je TUR-INFOMAT?

Zaradi velikega pretoka obiskovalcev na destinaciji, smo želeli zagotoviti 24-urno dostopnost do informacij, vezanih na turizem. Da bi jim lahko nudili uporabne in aktualne informacije, se je začela pisati zgodba o turističnih infomatih.

Postavila se je mreža infomatov, ki skrbijo za večjo vključenost ranljivih skupin. Postavljeni so na lokacijah v urbanih centrih in dostopni vsem. Obiskovalce seznanjajo s ponudbo, jim omogočajo informacije o naravni in kulturni dediščini, kulinariki in celo dogodki in prireditvami, ki se tukaj odvijajo.

KJE SE NAHAJAJO OSTALI TUR-INFOMATI:

  • Zreče – Cesta na Roglo 13b, 3214 Zreče (Glavna avtobusna postaja Zreče),
  • Slovenske Konjice – Stari trg 2, 3210 Slovenske Konjice (pri fontani za dve ptici, pred hišo Stari trg 2),
  • Vitanje – Na vasi 18, 3205 Vitanje (ob parkirišču pri Centru Noordung),
  • Dobrna – Zdraviliški park Dobrna,
  • Šentjur – Ulica skladateljev Ipavcev 17, 3230 Šentjur (pred pisarno Turistično informacijskega centra Občine Šentjur) in
  • Oplotnica – Goriška cesta 4, 2317 Oplotnica (pred Občino Oplotnica).

T-I Oplotnica_1

TUR-INFOMAT v Oplotnici