V restavraciji Spargus, umeščeni v objem zgodovinske Žičke kartuzije, bodo pripravili tretji večer kartuzijanske kuhinje – poklon tradiciji, ki nas vedno znova navdihne.
Chef Andrej Smogavc bo skupaj s svojo ekipo obudil okuse iz bogate samostanske zapuščine, zapisane v knjigi Samostanska kuhinja. Stare recepte bo prepletel s sodobno kulinarično interpretacijo in ustvaril 5-hodni degustacijski meni, kjer se bodo starodavni okusi srečali z novimi pristopi in tehnikami. Večer bodo dopolnili z izbranimi vini vinarja Sanctum, ki nastajajo na lapornih pobočjih nad Ločami. Njihova prefinjenost in karakter se popolno ujemata z idejo večera – iskati ravnovesje med zemljo, človekom in trenutkom. Četrtek, 20. november 2025, ob 18. uri Število mest je omejeno. Rezervacije: rezervacija@spargus.si I 040 469 116 Večer, kjer se tradicija sreča z navdihom – in vsak grižljaj pove svojo zgodbo.
