Mednarodni muzejski dan v Žički kartuziji 2023

Žička kartuzija / Žiče
18. maj. 2023 / 10:00

Tudi letos za vas organiziramo brezplačne vodene oglede ob 10., 12., 14.  in  16. uri.  Vse, ki nas boste obiskali izven terminov brezplačnih vodenih ogledov pa ob nakupu vstopnice čaka 50% popust na redno ceno vstopnice.

Tema letošnjega Mednarodnega dneva muzejev je "Muzeji, trajnostni razvoj in dobro počutje". 

Prav zato vas vabimo v družbo naše "Tihe lepotice", ki je znana po svoji spokojnost, obiskovalci pa se zaradi dobrega počutja vedno znova radi vračajo v njeno bližino.

Žička kartuzija, ki je bila 24. junija 2015 razglašena za spomenik državnega pomena, danes na ogled ponuja štiri stalne razstave o bogati kartuzijanski dediščini, peninsko klet, zeliščno lekarno, lončarski atelje in kartuzijanske vrtove. 

Obiskati jo je mogoče v spremstvu vodnika ali avdiovodnika, ponuja pa tudi posebna vodena doživetja za otroke.  Ob Žički kartuziji ponosno stoji Gostilna Gastuž (1467), najstarejša še delujoča gostilna na Slovenskem, kjer se je moč okrepčati in naužiti tišine.  Ker se letošnja tema navezuje na trajnost in dobro počutje, se lahko sprehodite tudi po tematski energijski poti imenovani Tihe energije Žičke kartuzije. S sabo pa le prinesite svojo stekleničko, saj si na eni izmed točk poti lahko natočite vodo, ki jo prežemajo neverjetne energije, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje in počutje. 

Facebook stran dogodka