Martinovanje v Slovenskih Konjicah - ODPOVEDANO

Vinska klet Zlati grič / Slovenske Konjice
13. nov. 2021 / 11:00

OBVESTILO

Zaradi trenutnih epidemioloških razmer, je prireditev ODPOVEDANA.

 

V Slovenskih Konjicah že vrsto let zapored pripravljamo tradicionalno Martinovanje na prostem, ki slavi preobrazbo mošta v vino, saj je žlahtna kapljica iz okoliških vinorodnih gričev tisto, kar našemu mestu daje prav posebno barvo, aromo in toplino.

Letos bo ponovno barvito in slikovito, saj bomo ponovno martinovali med zlatimi griči vinorodnih Škalc. Vabimo Vas, da se nam pridružite!  

 

PROGRAM:


11.00 - 12.00 TRADICIONALNO MARTINOVANJE

Z nami bodo:

  • Godba na pihala Slovenske Konjice
  • Folklorna skupina Jurij Vodovnik Skomarje
  • Kvartet Odmev
  • Jakob Tojnko s prijatelji

 

Čaka vas tudi:

  • Strokovna ocena letnika,
  • Blagoslov mladega vina,
  • Bogato obložene stojnice z lokalnimi ponudniki,
  • Martinov degustacijski kozarec,
  • Martinova malica,
  • Pečen kostanj.

 

BREZPLAČNI VODENI OGLEDI VINSKE KLETI ZLATI GRIČ ob 12.00, 13.00 in 14.00 

Vabimo Vas na brezplačne vodene oglede Vinske klet Zlati grič, ene najmodernejših vinskih kleti v srednji Evropi, da spoznate edinstveno »zlato« zgodbo vrhunskih konjiških vin, ki se piše v zakladnici doživetij med škalskimi vinogradi.
 

JESENSKE STOJNICE od 11.00 do 15.00 


Okusite vrhunska vina s konjiškega in celotne Turistične destinacije Rogla-Pohorje ter se okrepčajte s slastnimi lokalnimi dobrotami.

Plačilno sredstvo na stojnicah bo Martinov degustacijski kozarec in pripadajoči degustacijski kupončki.

 

MARTINOV DEGUSTACIJSKI KOZAREC IN KUPONČKI – 7 €

Ob nakupu degustacijskega kozarca boste okušali vrhunska vina lokalnih vinogradnikov in domače dobrote. V ličnem mošnjičku s kozarcem, na katerem bo odtisnjen konjiški grb, boste prejeli dva degustacijska kupončka, ki ju boste lahko unovčili pri stojnici po izbiri. Dodatni kupončki bodo na dveh INFO stojnicah naprodaj po ceni 1,5 €.

 

PEŠ NA MARTINOVANJE
Z družino, prijatelji, znanci in sosedi se lahko med škalske vinorodne griče odpravite kar peš in si naredite lep sobotni sprehod med konjiškimi trtami. Cesta do Vinske kleti Zlati grič bo namreč zaprta. Za vse, ki ne morete na prizorišče peš, bodo v bližini na voljo označena parkirišča (pri Mercator centru).

 

S PRIJATELJI NA IZLET
Martinova sobota je idealen dan za izlet s prijatelji in spoznavanje tradicij, običajev ter lepot celotne Turistične destinacije Rogla-Pohorje. Na TIC Slovenske Konjice Vam bomo z veseljem pripravili program turističnih ogledov "po vaši meri" in ga povezali z eno najodmevnejših tradicionalnih prireditev v destinaciji, ki slavi preobrazbo mošta v vino. Za rezervacije nas kontaktirajte na info@tickonjice.si .

SONCE SVETEGA MARTINA
"Če se Martinova gos po ledu plazi, o božiču navadno po blatu gazi." (Ljudski pregovor)


Če nas v Škalcah na Martinovo soboto slučajno preseneti slabo vreme, bomo prireditev žal primorani odpovedati. Ampak mi seveda upamo na najboljše .

 

VARNOST NA PRVEM MESTU
Poskrbimo za našo varnost in varnost vseh udeležencev. Na prireditev pridemo zdravi in ob upoštevanju PCT pogoja. Verjamemo, da boš vaš obisk nekoliko drugačen, kot ste ga bili vajeni, vseeno pa upamo, da se boste "v objemu žlahtnih zgodb" in konjiških vinogradov počutili dobro ter prijetno.

 

Dobrodošli v Slovenskih Konjicah, v objemu žlahtnih zgodb