1. vaški zeleni medgeneracijski Heckathon

Spletni dogodek
08. apr. 2021 / 08:00 - 09. apr. 2021

Prvi vaški zeleni medgeneracijski heckathon se organizira v znamenju edinstvenosti, ustvarjalnosti in hkrati vsepovezanosti naravnih in butičnih posebnosti ter predvsem drugačnosti.  

Vse to v čast 20. obletnici naravnega spomenika Žičkega grobeljnika v Žičah, ki v nas prebuja zavedanje povezanosti z naravo in soustvarjanja v odnosu do narave, v okolju, kjer posebna rastlinica daje »avtentičnost« življenju.

Dogodek je za vse, ki želijo soustvarjati in kreirati na področju trajnostnega turizma in za vse, ki želijo preizkusiti soustvarjanje na drugačen način. Želijo pridobiti ideje, kjer so domačini zadovoljni, trajnostno napredni pri svoji ponudbi. Želijo pridobiti ideje, ki so edinstvene, neponovljive in ne ciljajo na množični turizem, ampak butični turizem. Uresničevali boste vrednote zelenega turizma s kreativnim (manj običajnim) pristopom v medgeneracijskem smislu, v lokalnem okolju v vasi Žiče.

Z vami bo vrhunsko izkušena trenerka mag. Nastja Mulej, ki ima dolgoletne izkušnje na področju kreativnega razmišljanja in izvedbe Heckathonov ter povezovanja različnih segmentov. V vaši družbi bodo tudi strokovnjaki s področja trajnostnega turizma, ki bodo skupaj z vami »brainstormali« in iskali kreativne rešitve. 

Organizirajo: Krajevna skupnost Žiče, Turistično društvo Žička gorca Žiče, Slatenšek d.o.o., OŠ Loče, v organizaciji Zavoda Z.D.A.J., Slovenske Konjice. 

Število udeležencev je omejeno na 50.  

Prijava: rosana.suc.ravnican@gmail.com

Kontakt za vprašanja: Rosana Šuc Ravničan, 031 301 619 Operacija » Žički zeleni turizem« je delno financirana s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja

Več informacij na facebook strani dogodka