Življenje Hermana Potočnika Noordunga skozi dejstva

Spletni dogodek / Spletni dogodek
09. feb. 2021 / 18:00

Spletno predavanje bo potekalo preko aplikacije MS Teams. Prijave sprejemajo na info@center-noordung.si ali 040 300 052. Po prijavi boste dobili tudi navodila za vključitev na predavanje. Več informacij na spletni strani Centra Noordung

Prisluhnite predstavitvi življenjske poti in dela Hermana Potočnika Noordunga. Predstavitev bo izvedel Primož Premzl, ki mu je raziskovanje Potočnikovega življenja v določenem obdobju predstavljalo svojevrstno strast. V okviru raziskovanja njegovega življenja je odkril nekaj do takrat neznanih dejstev in jih predstavil v knjigi Herman Potočnik Noordung, življenjepis v besedi in sliki. Knjiga je izšla leta 2013, druga, dopolnjena izdaja pa leta 2014. Herman Potočnik Noordung je poznan kot pionir vesoljskih tehnologij in izkazuje velik nacionalni pomen, saj se je uveljavil v svetovnem prostoru na takrat povsem nepoznanem področju. Veliko dejstev se je napačno predstavljalo ali se jih je zaobšlo. V predavanju se bomo zato osredotočili na preverljiva zgodovinska dejstva in preverili resničnost navedb, ki so z odkrivanjem pomena Hermana Potočnika Noordunga zaokrožile v javnosti.

O predavatelju:
Primož Premzl je založnik, galerist in neutruden zbiratelj domoznanskega gradiva. V 28 letih je izdal 53 knjig, predvsem s področij domoznanstva, kulturne in umetnostne zgodovine ter etnologije. Pred meseci je prejel Schwentnerjevo nagrado za življenjsko delo za posebne dosežke na področju založništva.