Moja Slovenija - PO MINATTIJEVIH STOPINJAH

Tržnica Slovenske Konjice, Stari trg 1 / Slovenske Konjice
01. avg. 2020 / 10:00

Slovenske Konjice - majhno mestece ob vznožju mogočne Konjiške gore je eden izmed biserov naše prelepe dežele. Zakaj ga ne bi spoznali skozi oči nekoga, ki tukaj živi?

S turistično vodnico Nino Buh smo se nekateri pobližje spoznali že februarja, ko smo v TDRP z njo zasnovali dve brezplačni tematski vodenji ob svetovnem dnevu turističnih vodnikov. In prav takrat je začela kliti ideja o snovanju tematskih, individualnih vodenj, ki Vam jih danes predstavljamo in se jih boste v teh poletnih dneh lahko udeležili.

KDAJ? SOBOTA ob 10. uri,

KJE? Tržnica Slovenske Konjice (Stari trg 1)

Z idejno vodjo te literarno-turistične poti, Tino Esih, vas vabimo, da pot doživite. Voden sprehod je razpet med vsemi pomembni točkami, ki so z Ivanom Minattijem tesneje povezane. Ob Minattijevi kavi (doplačilo po želji) bomo prisluhnili več stihom tega mojstra poezije, kot tudi umetniškim delom njegove žene Lojzke in hčere Katarine.

Prispevek za vodenje: 8 €/osebo (brezplačno za otroke ter samozaposlene v turizmu in kulturi). 

Čas trajanja: 1,5 ure z vštetim časom za kavo

Število obiskovalcev: število je omejeno navzgor, in sicer maksimalno 9 odraslih oseb.

Prosimo, da se predhodno prijavite pri Nini na telefonski številki 051 384 372 ali elektronski pošti: info@slovenina.com. Po dogovoru lahko vodenje naročite tudi izven razpisanih terminov.

Prijazno povabljeni na pobližje spoznavanje naše dediščine.

Ekipa Turistične destinacije Rogla-Pohorje in Nina Buh