Svetovni dan turizma odpira vrata v Žičko kartuzijo

Žička kartuzija / Slovenske Konjice
27. sep. 2020 / 10:00

Ob svetovnem dnevu turizma, 27. 9., svoja vrata na stežaj odpira Žička kartuzija, nekdanji kartuzijanski samostan, ki v neokrnjeni Dolini svetega Janeza že od 12. stoletja pripoveduje osupljive zgodbe.

Svetovni dan turizma je Svetovna turistična organizacija letos posvetila temi "Turizem in razvoj podeželja", s čimer se lahko poistovetimo tudi v naši Turistični destinaciji Rogla-Pohorje.

"Tiha lepotica" Žička kartuzija danes na ogled postavlja štiri stalne razstave, med njenimi zidovi v miru in tišini zorijo penine konjiškega podjetja Zlati grič, pod oboki mojster lončarjenja izpod prstov izvablja prekrasne glinene izdelke, v zeliščni lekarni najdete zdravilne čaje, napitke in izdelke, ki zdravijo tudi "tiste bolezni, ki jih še nimate", iz Gastuža, najstarejše gostilne na Slovenskem iz leta 1467, pa zadiši po kavici ali kartuzijanskem čaju in domačem "štrudlu".

Po Žički kartuziji se lahko sprehodite tudi z avdiovodniki ali pametnimi očali in si jo ogledate s pomočjo obogatene resničnosti. Žička kartuzija se počasi prebuja iz stoletnega sna.

PROGRAM:
• Brezplačni vodeni ogledi ob 10., 12., 14. in 16. uri

Ogled z avdiovodniki ali pametnimi očali se plača po rednem ceniku.Vabljeni na obisk naše tihe lepotice.