Moja Slovenija - KARTUZIJANSKA KUHINJA

Žička kartuzija pri Gastužu / Slovenske Konjice
18. jul. 2020 / 16:00

Ste se kdaj vprašali kaj so kartuzijani jedli in kakšne prehranjevalne navade so imeli. Navdušeni boste nad iznajdljivostjo kuharjev, ki so skrbeli, da hrana kljub neštetim omejitvam ni bila dolgočasna. Vsaj takrat, ko so lahko jedli kaj več kot le kruh in vodo.

S turistično vodnico Nino Buh smo se nekateri pobližje spoznali že februarja, ko smo v TDRP z njo zasnovali dve brezplačni tematski vodenji ob svetovnem dnevu turističnih vodnikov. In prav takrat je začela kliti ideja o snovanju tematskih, individualnih vodenj, ki Vam jih danes predstavljamo in se jih boste v teh poletnih dneh lahko udeležili.

Prispevek za vodenje: 8 €/osebo (brezplačno za otroke ter samozaposlene v turizmu in kulturi). OPOMBA: Vodenju v Žički Kartuziji je potrebno prišteti še ceno vstopnice 4,5 €/odrasli, 3 €/otroci, otroci do 6. leta starosti brezplačno.

Čas trajanja: 1 uro 

Število obiskovalcev: število je omejeno navzgor, in sicer maksimalno 15 odraslih oseb.

Prosimo, da se predhodno prijavite pri Nini na telefonski številki 051 384 372 ali elektronski pošti: info@slovenina.com. Po dogovoru lahko vodenje naročite tudi izven razpisanih terminov.

Prijazno povabljeni na pobližje spoznavanje naše dediščine.

Ekipa Turistične destinacije Rogla-Pohorje in Nina Buh