Tehnologije prihodnosti

Vitanje
11. jun. 2020 / 18:00

V četrtek, 11. junija vas vabimo v Center Noordung , kjer pripravljamo predavanje in pogovor na temo TEHNOLOGIJ PRIHODNOSTI.

Pogovarjali se bomo z direktorjem Tehnološkega parka Ljubljana, dr. Jernej Pintar in direktorjem digitalne transformacije in inovacij pri A1, Janezom Križanom. Spraševali se bomo ali bodo te tehnologije delovale v dobrobit družbe ali bodo podpirale sistem, ki vedno bolj stremi k temu, da posameznika nadzira in omejuje. 

 

Tehnologijo 5G nam bo predstavil Janez Križan. Govoril bo predvsem o dejstvih, tehnologiji in varnostnih vprašanjih ter o vplivu na globalno ekonomijo. Predstavil bo primer Slovenije in kako je stanje na trgu pri nas, kdo so akterji, kaj so produkti in kakšni so načrti. Govoril bo o tem, kaj je pri tehnologiji 5G še neraziskanega in tudi kakšen je lahko dobrobit te tehnologije za posameznika.

 

Big Data in AI bo za nas s stališča podjetniške skupnosti in visoko tehnoloških podjetij aktualiziral dr. Jernej Pintar. Približal nam bo teorijo in aktualne primere podjetij ter projektov, ki se na to temo razvijajo v Sloveniji. Spregovoril bo o izzivih teh tehnologij in tudi o tem, kako lahko z njihovo pomočjo izboljšamo družbo in delovanje sistema v prid vseh nas.

 

Predavanje bo v prvem delu obsegalo predstavitev zmožnosti omenjenih tehnologij, nato pa bo z gostoma potekala še debata z vprašanji. 


 

Program:

18.00 – predstavitev tehnologij 5G, veliki podatki, UI

19.00 – vprašanja in pogovor

20.00 – druženje


Predavanje Noordung

 

Prijave in dodatna pojasnila na: info@center-noordung.si ali 040 300 052