Zgodbe kartuzijanskega samostana - brezplačno vodenje

Slovenske Konjice
22. feb. 2020 / 14:00

Brezplačno vodenje po Žički kartuziji ob Mednarodnem dnevu turističnih vodnikov.

Tudi v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje smo se v sodelovanju z Nino Buh, turistično vodnico z nacionalno licenco, vodnico interpretatorko in turistično vodnico Turistične destinacije Rogla-Pohorje, priključili praznovanju Mednarodnega dneva turističnih vodnikov, zato vas vabimo na brezplačno vodenje po Žički kartuziji na malo drugačen način.

Ste se kdaj vprašali kaj počne menih ves dan? Pridružite se vodenemu sprehodu iz samostanske celice do dnevnih opravil in nazaj. Iskali bomo odgovore na vprašanja, kako so kartuzijani preživljali dneve in kaj so bila glavna opravila na njihovem dnevnem redu.

Zbor: Žička kartuzija (pred Gastužem)
Vodnica: Nina Buh
Trajanje: 45 minut
Informativno zbiranje prijav (do 20. 2.): info@tickonjice.si, 051 444 140 ali 03 759 31 10
Cenik: Brezplačno

Če pa vas morda bolj kot kartuzijanske zgodbe zanimajo zgodbe, ki jih pripovedujejo hiše konjiškega Starega trga, pa se lahko udeležite brezplačnega vodenja po mestnem jedru ob 10. uri. Dobimo se pri tržnici.

Praznujte z nami.

* * *

MEDNARODI DAN TURISTIČNIH VODNIKOV
Svetovna zveza društev turističnih vodnikov WFTGA je bila ustanovljena 21. februarja 1985. Od leta 1990 se njen »rojstni dan« slavi kot Mednarodni dan turističnih vodnikov. Na ta dan se turistični vodniki po vsem svetu predstavijo lokalni javnosti s številnimi tematsko raznolikimi brezplačnimi vodenji. Namen teh je spoznati lepote in vrednote domačega kraja ter delo turističnih vodnikov na domačem terenu. S turističnimi vodniki se namreč običajno srečujemo nekje daleč v tujini, na dopustovanju ali pa le od daleč opazujemo, kako delo opravljajo s skupinami tujih gostov, ki jih je -roko na srce - tudi v naši Turistični destinaciji Rogla-Pohorje vedno več.