Če bi trške hiše spregovorile - brezplačno vodenje

Slovenske Konjice
22. feb. 2020 / 10:00

Brezplačno vodenje po mestnem jedru Slovenskih Konjic ob Mednarodnem dnevu turističnih vodnikov.

Tudi v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje smo se v sodelovanju z Nino Buh, turistično vodnico z nacionalno licenco, vodnico interpretatorko in turistično vodnico Turistične destinacije Rogla-Pohorje, priključili praznovanju Mednarodnega dneva turističnih vodnikov, zato vas vabimo na BREZPLAČNO VODENJE po mestu na malo drugačen način.

Skupaj se bomo sprehodili po Starem trgu in izbrane trške hiše spoznali pobližje. Vabljeni na drugačen, interpretativen sprehod po Slovenskih Konjicah z mnogimi vprašanji, na katere bomo skupaj iskali odgovore.

Zbor: Stari trg 1 (pri tržnici)
Vodnica: Nina Buh
Trajanje: 45 minut
Informativno zbiranje prijav (do 20. 2.): info@tickonjice.si, 051 444 140 ali 03 759 31 10
Cena: Brezplačno

Če pa vas morda bolj zanima zgodba žičkih kartuzijanov, pa se lahko na isti dan ob 14. uri udeležite brezplačnega vodenja po Žički kartuziji. Dobimo se pri Gastužu.

Praznujte z nami!

* * *
MEDNARODNI DAN TURISTIČNIH VODNIKOV
Svetovna zveza društev turističnih vodnikov WFTGA je bila ustanovljena 21. februarja 1985. Od leta 1990 se njen »rojstni dan« slavi kot Mednarodni dan turističnih vodnikov. Na ta dan se turistični vodniki po vsem svetu predstavijo lokalni javnosti s številnimi tematsko raznolikimi brezplačnimi vodenji. Namen teh je spoznati lepote in vrednote domačega kraja ter delo turističnih vodnikov na domačem terenu. S turističnimi vodniki se namreč običajno srečujemo nekje daleč v tujini, na dopustovanju ali pa le od daleč opazujemo, kako delo opravljajo s skupinami tujih gostov, ki jih je -roko na srce - tudi v naši Turistični destinaciji Rogla-Pohorje vedno več.