MARTINOVANJE V SLOVENSKIH KONJICAH

Vinska klet Zlati Grič
09. nov. 2019 / 15:00

V Slovenskih Konjicah, v objemu žlahtnih zgodb, že vrsto let zapored pripravljamo tradicionalno Martinovanje na prostem, ki slavi preobrazbo mošta v vino, saj je žlahtna kapljica iz okoliških vinorodnih gričev tisto, kar našemu mestu daje prav posebno barvo, aromo in toplino. Letos bo ponovno barvito in slikovito, saj bomo ponovno martinovali med zlatimi griči vinorodnih Škalc.

Vabimo Vas, da se nam pridružite!

PROGRAM:

15.00 - 16.00 TRADICIONALNO MARTINOVANJE

Z nami bodo:

 • Ansambel Banovšek,
 • Vokalna skupina ZVEN,
 • Folklorna skupina Kebelj,
 • Jay Dance Studio,
 • Vinogradniško vinarsko društvo Slovenske Konjice in vinogradniki Dravinjske doline,
 • Za smeh bo skrbel GAŠPER BERGANT.

 

Čaka vas tudi:

 • Strokovna ocena letnika,
 • Blagoslov mladega vina,
 • Bogato obložene stojnice z lokalnimi ponudniki,
 • Martinov degustacijski kozarec,
 • Martinova malica,
 • Pečen kostanj.

 

16.00, 17.00 in 18.00 BREZPLAČNI VODENI OGLEDI VINSKE KLETI ZLATI GRIČ

Vabimo Vas na brezplačne vodene oglede Vinske klet Zlati grič, ene najmodernejših vinskih kleti v srednji Evropi, da spoznate edinstveno »zlato« zgodbo vrhunskih konjiških vin, ki se piše v zakladnici doživetij med škalskimi vinogradi.

 

15.00 - 23.00 JESENSKE STOJNICE

Okusite vrhunska vina s konjiškega in celotne Turistične destinacije Rogla-Pohorje ter se okrepčajte s slastnimi lokalnimi dobrotami. Plačilno sredstvo na stojnicah bo Martinov degustacijski kozarec in pripadajoči degustacijski kupončki.

MARTINOV DEGUSTACIJSKI KOZAREC – 6 €

Ob nakupu degustacijskega kozarca boste okušali vrhunska vina lokalnih vinogradnikov in domače dobrote. V ličnem mošnjičku s kozarcem, na katerem bo odtisnjen konjiški grb, boste prejeli dva degustacijska kupončka, ki ju boste lahko unovčili pri stojnici po izbiri. Dodatni kupončki bodo na dveh INFO stojnicah naprodaj po ceni 1,5 €.

 

MARTINOVA MALICA

Konjiški Martin se je tudi letos usmilil gosi in vas vabi, da na Martinovo soboto odložite domače kuhalnice in si privoščite odlično Martinovo malico v idiličnem okolju vinorodnih Škalc. Za vas jo bo pripravljala ekipa Gostilne GRIČ.

 

PEŠ NA MARTINOVANJE

Z družino, prijatelji, znanci in sosedi se lahko med škalske vinorodne griče odpravite kar peš in si naredite lep sobotni sprehod med konjiškimi trtami. Za vse, ki ne morete na prizorišče peš, bodo v bližini na voljo označena parkirišča (pri Vinski kleti Zlati Grič in pri Mercator centru).

 

S PRIJATELJI NA IZLET

Martinova sobota je idealen dan za izlet s prijatelji in spoznavanje tradicij, običajev ter lepot celotne Destinacije Rogla-Pohorje. Na TIC Slovenske Konjice Vam bomo z veseljem pripravili program turističnih ogledov "po vaši meri" in ga povezali z eno najodmevnejših tradicionalnih prireditev v destinaciji, ki slavi preobrazbo mošta v vino. Za rezervacije nas kontaktirajte na info@tickonjice.si.

 

SONCE SVETEGA MARTINA

"Če se Martinova gos po ledu plazi, o božiču navadno po blatu gazi." (Ljudski pregovor)

Če nas v Škalcah na Martinovo soboto ne bo grelo sonce – nič hudega. Pred morebitnimi vremenskimi nevšečnostmi nas bo varoval velik prireditveni šotor, »zlato« v kozarcih in poln pehar konjiške dobre volje.

 

Dobrodošli v Slovenskih Konjicah, v objemu žlahtnih zgodb.