Letošnje leto prinaša vrsto novosti na Roglo in v Terme Zreče

Unitur d.o.o.
24. apr. 2024

Nikar ne pozabite na vsa ostala doživetja Rogle in Term Zreče, ki jih že poznate. Preverite jih lahko na www.rogla.eu ali www.terme-zrece.eu.

Zlodejevo

 

Za adrenalinske navdušence: Leteči tobogan

S 1700 metri dolžine je leteči tobogan eden najdaljših v tem delu Evrope. Visoko nad tlemi, tudi do 5 metrov, omogoča izkušnjo, ki je bližje vožnji z gorsko žičnico kot tradicionalnemu toboganu, ki pa je seveda začinjena s hitrimi zavoji in spusti, kar ponuja ne zgolj hitrosti, temveč tudi spektakularen pogled na s smrekami pokrito zeleno pokrajino. Hitrost se ne da prilagajati, doseže pa tudi do 25 kilometrov na uro.

Flying coaster

Za ljubitelje drugačnega: Gorski trikolesniki

V Parku Mašinžaga boste zdaj našli tudi gorske trikolesnike, ki jih poganja gravitacija. Ljubitelji zabave vseh starosti se lahko spustijo po razgibani 1.500 metrov dolgi stezi v srčiki narave. Vsak hitrost prilagodi svojim sposobnostim in željam. Kljub vznemirljivemu značaju vožnje so gorski trikolesniki izjemno varni. Steza je dobro vzdrževana, trikolesniki pa so ergonomsko oblikovani in opremljeni z zanesljivimi zavorami.

Za družine in ekipe sodelavcev: Gozdni pustolovski izziv

Gozdni pustolovski izziv bo družine z otroki od 5 let naprej ali pa ekipe sodelavcev popeljal na raziskovanje izvirnega pohorskega naravnega okolja z domiselno zmesjo potepanja po gozdnem svetu, iskanja zaklada in sobe pobega v naravi. Priskrbite si nahrbtnik, ki ima vlogo vašega osebnega vodnika. Postavil vam bo serijo ugank in nalog, ki jih boste z ekipnim sodelovanjem morali izpolniti, da odkrijete skriti zaklad, ob tem pa se boste na zabaven način učil o rastlinah, živalih in ekosistemih.

TripInTheBag  (17)

Za vso družino: Dve družinski progi za gorske kolesarje

Dve sveže oblikovani družinski progi za gorske kolesarje z modro oznako v Bike parku Rogla ponujata odlično prvo kolesarsko izkušnjo vsem, ki so zaključili trening na kolesarskem poligonu, niso pa še pripravljeni na drznejši spust. Novi kolesarski progi sta zasnovani tako, da mlade kolesarje na prilagojenih elementih spodbujata k raziskovanju svojih zmožnosti tako, da se še vedno dobro počutijo. Vsa oprema je na voljo za izposojo v Outdoor centru na vrhu Planje.

Zrece - Bike Park Rogla - Dan Briski - 06.jpg

Za vsakogar: Konec dneva v termalnih bazenih

Po aktivnem dnevu na Rogli vam bo dobro del še obisk termalnih bazenov v Termah Zreče, ki jih polni naravna zdravilna akratotermalna voda. Njeni blagodejni učinki bodo sprostili vaše mišice, najmlajše pa bo navdušil čofot v otroških termalnih kotičkih. Če ste za še dodaten korak v smeri sprostitve, ne spreglejte terapevtskih izkušenj Savne vasi in Wellnessa Idila.

igra_voda_terme-bazen_druzina