NAJVEČJA NOVOST NAŠE DESTINACIJE: POT MED KROŠNJAMI POHORJE NA ROGLI

dr. Jurij Gulič
Direktor Poti med krošnjami Pohorje d. o. o.
04. nov. 2019

Slovenijo, pa tudi ljudi dodobra preko njenih meja, je navdušila izjemna novost na Rogli, ki je svoja vrata odprla v septembru: Pot med krošnjami Pohorje.

Navdušenih turistov se že vse od njenega odprtja kar tre, saj jim pot omogoča povsem novo perspektivo narave. Med krošnjami pa se ni izziv sprehoditi le v poletnih dneh, saj pogledi daleč preko pohorskih smrek, ko so prekrite s snegom, pomeni še toliko bolj navdihujoče doživetje.

OSEBNA IZKAZNICA

Pot med krošnjami leži v osrčju mogočnih pohorskih gozdov, na vrhu Rogle, na nadmorski višini 1517 metrov. 1024 metrov dolga pot na višini do 24 metrov vas popelje skozi raznolik pohorski gozd, v katerem boste naleteli na mnoga presenečenja in zanimivosti. Najbolj navdušujoč je 37 metrov visok stolp, zahvaljujoč kateremu boste uzrli veličastna drevesa, stara na ducate ali celo več kot sto let, na dosegu roke. Obzorja vam bodo širile poučne postaje, kri po žilah pa vam pognale adrenalinske postaje, kot so navidezno brezno in doživljajske postaje z vrvnimi elementi.

Pot med krosnjami_015_Iztok_Medja_Unitur.jpg

 

ZAČUTITE ZIMSKO IDILO

Odpravite se na Pot med krošnjami Pohorje v zimskih dneh in opazujte tiho in spečo pohorsko naravo. Izlet je preprosto združiti s smučarskim dnem na Rogli in ga tako še dodatno popestriti. Poveznite si toplo volneno kapo na glavo, nataknite debele rokavice, nato pa se dotaknite pomrznjenih iglic na vrhu dreves, spremljajte, kako se nedotaknjena snežna odeja v krošnjah sveže zalesketa v soncu in umirite tok misli ob pogledu daleč po zasneženi dolini.

 

TTW_Pot_med_krosnjami_winter_018@zak.jpg

VKLJUČUJOČE DOŽIVETJE

Poleg tega, da je osnovni cilj Poti med krošnjami, da vas poduči o naravnih procesih v gozdu ter o tem, kako zaščititi drevesa oz. dragoceni gozdni ekosistem, je njihova vizija zelo vključujoča. Pot med krošnjami je namreč v celoti, vključno s stolpom, dosegljiva vozičkom (tako invalidskim kot otroškim), saj največji vzpon poti meri le 6 %, obenem pa so ograje zgrajene tako, da razgleda med krošnjami ni prikrajšan nihče.

 

KDAJ IN KAM?

Pot med krošnjami Pohorje se, kot že rečeno, nahaja na vrhu Rogle, tam se ozrite na levo.

Tja boste prišli, če boste v svojo navigacijo zapisali naslov Rogla 111, 3214 Zreče. Brezplačno parkirišče boste našli relativno blizu vhoda na pot, seveda odvisno od zasedenosti. Pot je odprta vsak dan, razen 1. novembra in 24. decembra, njen delovni čas pa se spreminja po mesecih. Novembra, decembra, januarja in februarja je odprta od 10.00 do 16.00, marca, aprila in maja pa od 10.00 do 17.00. Ostale ure preverite na www.potmedkrosnjamipohorje.si. Zadnje obiskovalce sprejmejo uro pred zaprtjem.

 

OBIŠČITE ŠE HIŠICO TURISTIČNE DESTINACIJE ROGLA-POHORJE

Turistična destinacija Rogla−Pohorje je v neposredni bližini Poti med krošnjami Pohorje postavila simpatično hišico z lokalnimi izdelki. Hiška je odprta ob sobotah in nedeljah v času odprtja Poti med krošnjami. V njej boste našli pristne pohorske izdelke in pridelke lokalnih izdelovalcev in predelovalcev, ki imajo znak Okusi Rogle, kot so npr. likerji in žganja, mesne izdelke, domače marmelade, sire, vina, polstena, pletena in lesena ročna dela, med, sadne sokove in še mnogo drugih raznolikih domačih dobrot.