Dan TDRP presegel pričakovanja

04. maj. 2023
Konec aprila se je v Zrečah odvijal Dan Turistične destinacije Rogla - Pohorje. Dogodek je bil v prvi vrsti namenjen lokalnim ponudnikom, ki so tako prisluhnili poučnim temam in nasvetom za še boljše povezovanje in zeleno delovanje v prihodnosti.

V torek, 25. 4., smo v obnovljeni zreški čakalnici Muzeja ozkotirne železniške proge Poljčane – Konjice – Zreče, pripravili Dan Turistične destinacije Rogla – Pohorje (TDRP), ki jo sestavljamo občine Oplotnica, Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče. Namenjen je bil ponudnikom in zaposlenim v gostinstvu in turizmu ter vsem, ki tako ali drugače soustvarjajo našo turistično zgodbo. Naša destinacijska ekipa je skupaj z gosti pripravila vsebinsko bogat program, v katerem smo predstavili novosti, smernice, nove destinacijske strateške dokumente za obdobje 2022-2028 ter načrtovane aktivnosti za sezono POMLAD-JESEN 2023. Slednje smo zbrali tudi v novi številki destinacijskega časopisa.   

Zbrane je najprej nagovoril Domen Vogelsang, direktor LTO Rogla-Zreče, dr. Aleksandra Golob, zelena koordinatorica TDRP in pripravljavka destinacijske strategije je nato predstavila Načrt razvoja in trženja turizma v TDRP 2022-2028, mag. Tjaša Kangler, vodja TIC Slovenske Konjice in urednica destinacijskega časopisa pa je predstavila načrtovane aktivnosti za sezono, zbrane v novi, že deveti številki časopisa Destinacije Rogla Pohorje.

Dogodka se je kot gostja udeležila predstavnica Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, Doris Urbančič Windisch, ki je predstavila Strategijo slovenskega turizma 2022-2028,  možnosti prijav na razne razpise s področja turizma ter bila udeležencem na voljo za morebitna vprašanja. Ilona Stermecki iz turistične agencije Pohorje tours, ki s TDRP dobro sodeluje že od samih začetkov in je ena zaslužnejših za to, da je našo destinacijo do danes obiskalo že veliko zadovoljnih skupin, je predstavila etiko poslovanja v TDRP ter pomen destinacijskih ekskluzivnih cen za konkurenčnost domačih organizatorjev potovanj. Tina Tinta Kovačič pa je v imenu podjetja Unitur d. o. o. predstavila aktivnosti ter novosti v ponudbi Term Zreče in Rogle za to sezono.  

Razpravljavci so si bili edini, da nas je izkušnja preteklih let naučila, da je potrebno ekonomijo obsega tokrat pustiti ob strani in narediti »nekaj več, vendar to veliko bolje«, kar velja tako za nacionalni, kot regionalni, destinacijski in lokalni nivo. To je tudi slogan nove slovenske strategije.

Dogodek je v celoto povezala Valerija Motaln, za glasbene predahe je skrbela odlična domača pevka Sofy M, vmes pa je bilo slišati tudi hupanje parne lokomotive, ki so jo pod taktirko Antona Galuna posebej za to priložnost pognali predani prostovoljci.  Na ta poseben dan se je bilo s parno lokomotivo tudi mogoče zapeljati ter si ogledati še posodobljeno zbirko Muzeja ozkotirne železniške proge Poljčane – Konjice – Zreče. Sledilo je prijetno druženje ob pristni domači kulinariki.

Dan turistične destinacije Rogla - Pohorje (2)

 

Dogodek je bil izveden s trajnostno noto, brez plastične embalaže. Voda Rogla je bila obiskovalcem na voljo v steklenicah, vino se je točilo v steklenih kozarcih za vino ter pohorski lonec v krožnikih. Prav tako je bilo ves čas govora o trajnostnih vsebinah ter aktivnostih v naravi. 

Upamo, da se kmalu zopet snidemo, takrat z novimi tematikami in še bolj navdihujočimi zgodbami. Do takrat pa...ustvarjajmo nekaj več, vendar to veliko bolje.

Preverite še utrinke z dogodka:

Foto: Jesse Štefane

Dan TDRP - Jesse Štefane (46).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (45).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (47).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (48).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (1).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (3).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (2).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (4).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (5).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (6).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (7).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (8).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (9).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (10).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (11).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (12).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (13).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (14).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (15).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (16).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (17).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (18).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (19).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (21).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (20).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (22).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (23).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (24).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (25).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (26).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (27).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (28).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (29).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (30).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (31).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (32).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (33).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (34).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (35).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (36).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (37).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (39).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (38).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (40).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (41).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (42).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (43).jpg

Dan TDRP - Jesse Štefane (50).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (52).jpgDan TDRP - Jesse Štefane (51).jpgDan TDRP - Jesse Štefane.jpgDan TDRP - Jesse Štefane (49).jpg