Kulturni abonma Zgodovinska mesta

26. avg. 2021
Obiskujte gledališča in likovna razstavišča, privoščite si koncerte in literarne večere. Uživajte v razkošni izbiri, s katero letos obeležujemo tudi 20-letnico Združenja zgodovinskih mest Slovenije.

Mesto. Kultura. Doživetje!  

Zgodovinska mesta Slovenije so v sklopu Združenja zgodovinskih mest Slovenije, ki letos praznuje 20. obletnico delovanja, pripravili Kulturni abonma zgodovinskih mest.

Vsako mesto je tudi mesto samosvoje kulture.  A lepota zgodovinskih mest ni le v njihovi urbanistični zasnovi, arhitekturi, umetnosti. Poiščimo jo v kulturnem utripu sedanjosti!

Povežimo potepe po mestih z obiskom muzejev in galerij, razstav in najrazličnejših prireditev. Združimo obisk mesta s spoznavanjem njegovih okusov. Izberimo zase kulturno gastronomski abonma POLNA ŽLICA KULTURE, ki nam običajen dan ali večer spremeni v doživetje, polno kulturnih spoznanj.

 

Veliki abonma POLNA ŽLICA KULTURE vam ponuja kar 20 raznolikih doživetij kulture. Več kot 250 umetnikov in ustvarjalcev iz 19 zgodovinskih mest je za vse ljubitelje kulture ustvarilo edinstvena doživetja, ki čakajo na obiskovalce.

 

Poleg velikega abonmaja smo glede na vam bližje dostopne ali ljube lokacije prireditev pripravili tudi dva mala abonmaja.

Mali abonma OD KOROŠKE DO DOLENJSKE vabi na raznotere prireditve v Slovenj Gradec, na Ptuj, v Slovenske Konjice, Celje, Šentjur, Brežice, Kostanjevico na Krki, Metliko, Novo mesto in Žužemberk.

Mali abonma OD ALP DO JADRANA ponuja kulturna doživetja v Tržiču, na Jesenicah, v Radovljici, Kranju, Kamniku, Škofji Loki, Idriji, Kopru in Piranu.

 

Kdor išče kulturo, najde tudi kulinariko. Gastronomija je del identitete zgodovinskih mest Slovenije. Ko izbirate doživetja kulture, izberite tudi okuse značilnih jedi, pijač in drugih mestnih dobrot.

Razširite svoj kulturni dan z odkrivanji mestnih posebnosti, s srečanji z vrhunskimi kuharji, s prigrizki in zdravicami, kot bi si jih privoščili meščani, ponosni na značaj svojega mesta. Izberite zase svoj meni, ki so ga za vas pripravili izbrani kuharski mojstri v zgodovinskih mestih.

 

Več o Kulturnem abonmaju in nakupu najdete TUKAJ

 

ZZMS_SLOVENSKA NEGATIV 70X140