Vračajo se: Skumavčevi likovni dnevni na Resniku

Zreče
21. jun. 2021 / 00:00 - 25. jun. 2021

Na Resnik pod Roglo, v eno najmanjših pohorskih in slovenskih vasic, v kateri živi le sto prebivalcev, se po letu premora zaradi epidemije vrača slikarska kolonija.

Od ponedeljka do petka (21. 6. do 25.6.) bo na 13. Skumavčevih likovnih dnevih  ustvarjalo sedem povabljenih slikarjev, za en dan pa se jim bodo pridružilo tudi slikarji iz domačega zreškega Arta.

Na Resniku bodo letos slikali: Barbara Demšar - Karmen Smodiš - Veljko Toman - Viktor Šest - Miro Švigelj - Zdravko Dolinšek - Nikolaj Beer, častni gost. Kolonijo bo spremljal likovni kritik Milan Pirker.
Udeleženci so predstavljeni na spletni strani kolonije www.skumavcevidneviresnik.eu.

logo skumavcevi likovni dnevi

Kot je že tradicija, se bodo ustvarjalni dnevi sklenili z odprtjem razstave in posebnim druženjem krajanov, udeležencev, organizatorjev kolonije in obiskovalcev, na katerem zreški župan mag. Boris Podvršnik skuha lovski golaž za vse zbrane.

Največja letošnja novost bodo Mali Skumavčevi likovni dnevi - vodeno ustvarjanje za najmlajše - v sodelovanju s Šolo slikanja Slovenske Konjice (slikarka Blanka Bračič). Kolonija najmlajših bo potekla v petek, 25. junija, dopoldne.

S Skumavčevimi likovnimi dnevi se začne tudi praznovanje osrednjega krajevnega praznika – Jakobovega na Resniku.

Več info: www.skumavcevidneviresnik.eu

GSM: 041 768 082, Valerija

slikarka in cerkvica