21. Feb. 2022
V času zimskih počitnic vam v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje ponujamo zbir tematskih vodenj, ki so za vas - obiskovalce brezplačna.

V Turistični destinaciji Rogla-Pohorje se zavedamo pomena in dodane vrednosti vodenih doživetij. Za nami je uspešna poletna sezona, v kateri smo s pomočjo sredstev, ki jih je turističnim vodnikom namenila Slovenska turistična organizacija (STO), v sodelovanju z destinacijskimi vodniki izvedli več kot 200 brezplačnih vodenih ogledov. Zanimivosti ter atrakcije naše destinacije smo predstavili več kot 4000-im obiskovalcem in ker so bili njihovi odzivi izjemno pozitivni, smo se odločili, da tovrstno izkušnjo podarimo tudi vam, ki ste ali še boste našo destinacijo obiskali v zimskih mesecih.

Za vas smo izbrali najbolj obiskana vodenja in jih povezali s TOP atrakcijami destinacije kot tudi s tistimi najbolj skritimi biseri, ki jih najdete pri nas.

SLOVENSKE KONJICE

Verjetno ste Slovenske Konjice že obiskali, ampak ali ste si ogledali tudi zbirko umetnin v Mestni galeriji Riemer in Konjiški muzej? Voden ogled »V objemu žlahtnih zgodb« bomo pričeli v konjiškem parku pri Dvorcu Trebnik in se podali na sprehod ob potočku Ribnica mimo trških hiš, ki nam pripovedujejo zanimive zgodbe (priporočamo, da avto parkirate na velikem parkirišču za Cerkvijo sv. Jurija - Stari trg 38, Slovenske Konjice). Ustavili se bomo v Mestni galeriji, kjer domuje tudi zametek Konjiškega muzeja (vstopnina 3,00 € / osebo). Pod čudovito fresko bomo prisluhnili legendi o konjiškem zmaju ter si podrobneje ogledali galerijske dragocenosti. V Slovenskih Konjicah, rojstnem mestu Ivana Minattija, pa nikakor ne gre zamuditi priložnosti razvajanja brbončic ob pitju omamno dišeče Minattijeve kave. Ja, tudi o tem smo razmišljali! Ob tem pa boste lahko prisluhnili tudi pesnikovim stihom. Naše raziskovanje starega trškega jedra bomo zaključili na tržnici.

TERMINI V ČASU ZIMSKIH POČITNIC

Ponedeljek, 21. 2. 2022 ob 10.00

Sobota, 26. 2. 2022 ob 10.00

Četrtek, 3.3. 2022 ob 14.00

Zbirno mesto: Konjiški park pri Dvorcu Trebnik

VITANJE

Prepričani smo , da vas bo po ogledu Centra Noordung v Vitanju zagotovo zanimalo še kaj več o samem kraju Vitanje. Zato smo združili moči, da vam po vodenem ogledu Centra Noordung (10,00 € / osebo) ponudimo še brezplačen voden ogled Vitanja z naslovom »Po poteh vitanjskih vitezov«. Med sprehodom bomo razkrili zgodbe kraja z bogato zgodovino, se sprehodili po starem trškem jedru in se povzpeli na Hriberco. Vitanje, ki se zdi na prvi pogled nekoliko zaspano, boste s pomočjo izkušenih turističnih vodnikov, skozi zanimive zgodbe, spoznali v povsem drugačni luči. Dobimo se na parkirišču pred Centrom Noordung, od koder se bomo odpravili na enourni sprehod.

TERMINI VODENIH OGLEDOV V ČASU ZIMSKIH POČITNIC

Nedelja, 20. 2. 2022 ob 11.30

Petek, 25. 2. 2022 ob 11.30

Sreda, 2. 3. 2022 ob 11.30

Nedelja, 6. 3. 2022 ob 11.30

Zbirno mesto: parkirišče pred Centrom Noordung

ZREČE

Mesto Zreče si je težko predstavljati brez razvoja kovaške industrije, ki je ob svojih začetkih izkoriščala vlak ozkotirne železniške proge, s pomočjo katerega so lahko svoje kovaške izdelke popeljali v širni svet. Vabljeni, da se nam pridružite na vodenem ogledu z naslovom »Zreče – mesto sreče«. Pot nas bo vodila mimo Term Zreče do Zreškega jezera ter naprej do starih Zreč, kjer si bomo ogledali muzejsko zbirko ozkotirne železniške proge Poljčane – Slovenske Konjice – Zreče (vstopnina 3,00 € / osebo). Slednja se nahaja v edini še ohranjeni železniški postaji na tej poti, ki je zgornji Dravinjski dolini odprla vrata v svet. Vsekakor pa ne bo manjkal tudi čas za fotografiranje ob vlaku, ki stoji pred njo. Sprehod bomo nadaljevali ob zreški Forma vivi, mimo Cerkve sv. Egidija in jo sklenili pri TIC-u Zreče, kjer je tudi mesto našega srečanja.

TERMINI VODENIH OGLEDOV V ČASU ZIMSKIH POČITNIC

Torek, 22. 2. 2022 ob 10.00

Nedelja, 27. 2. 2022 ob 14.00

Petek, 4. 3. 2022 ob 14.00

Zbirno mesto: LTO Rogla-Zreče, GIZ (TIC Zreče)

OPLOTNICA

O Oplotnici, ki je poznana kot Belo mesto, obstaja precej zanimivih zgodb. Mi bomo z našo zgodbo začeli v Čadramu, natančneje pri Cerkvi sv. Janeza Krstnika (v neposredni bližini je veliko parkirišče, kjer lahko parkirate svojega jeklenega konjička). Po ogledu notranjosti cerkve se bomo peš odpravili do središča Oplotnice. Sledil bo sprehod skozi park, ogled kipa posvečenega vaškemu godcu Tinetu Lesjaku ter mesta nekdanjega javnega perišča. Preko mostička na potoku Oplotnica se bomo podali na dvorišče mogočne Graščine, ki se povezuje z zgodbo kartuzijanov v naši destinaciji. Obnovljen objekt kulturne dediščine je v preteklosti služil različnim namenom, med zadnjo obnovo pa so razkrili njegovo pravo vrednost. Vabljeni, da si ogledate njegovo notranjost (vstopnina 3,00 € / osebo).

TERMINI VODENIH OGLEDOV V ČASU ZIMSKIH POČITNIC

Četrtek, 24. 2. 2022 ob 14.00

Torek, 1. 3. 2022 ob 10.00

Zbirno mesto: Cerkev  sv. Janeza Krstnika

ROGLA

Nikakor pa ne smemo pozabiti na edinstveno ponudbo naše destinacije -  Pot med krošnjami Pohorje! Posebej za vas so naši vodniki pripravili zanimive zgodbe, ki jih navdihuje mogočni pohorski gozd in njegovi prebivalci. Po Poti med krošnjami se sicer lahko sprehodite sami, vendar vam svetujemo, da se za bolj poglobljeno, poučno in hkrati zabavno doživetje, priključite našim vodnikom, ki skozi zanimive zgodbe dajejo dejstvom pomen in vas opozorijo na marsikatero malenkost, ki bi jo sicer sami lahko zelo hitro spregledali. Po sprehodu med krošnjami pohorskih dreves pa se bomo podali še na kratek potep po Rogli, vse do cerkve, in se tako nadihali svežega zraka. Prepričani smo, da boste Roglo zapustili polni lepih vtisov in spominov. Zbirno mesto pred vstopom na Pot med krošnjami Pohorje (doplačilo: vstopnina PMKP po veljavnem ceniku).

TERMINI VODENIH OGLEDOV V ČASU V ZIMSKIH POČITNIC

Sreda, 23. 2. 2022 ob 14.00

Ponedeljek, 28. 2. 2022 ob 10.00

Sobota, 5. 3. 2022 ob 14.00

Zbirno mesto: pred vstopom na Pot med krošnjami Pohorje

 

Več informacij:

T: 051 384 372

E: booking@rogla-zrece.si