29. Jan. 2021
Na globalni in državni ravni je že nekaj let poudarek na trajnostnem razvoju turizma. Sedaj v teh časih, ki niso najbolj prijazni za turizem, še toliko bolj.
Zdaj je čas… Za zeleno, aktivno, zdravo in trajnostno TDRP!

K »zelenemu turizmu« stremi tudi Turistična destinacija Rogla-Pohorje (v nadaljevanju TDRP), zato je v lanskem letu pristopila k predčasni obnovi znaka. Pridobila je znak Slovenia Green Destination Gold. 

Zelena ekipa TDRP želi vzpodbuditi še ostale turistične ponudnike na destinaciji k vključitvi v ZSST in pridobitvi certifikata Slovenia Green, saj imamo izkušnje, da turisti/obiskovalci dajejo vedno večji poudarek nastanitvenim/gostinskim objektom, ki se ponašajo z okoljskim znakom. Prav tako določeni državni in evropski razpisi prinašajo dodatne točke pri ocenjevanju prijavljenih projektov.

K ZSST se lahko priključijo ponudniki, ki so predhodno pridobili nega od okoljskih znakov:

  • znak za okolje EU – EU ECOLABEL,
  • Bio Hotels, Green Globe,
  • Zeleni ključ,
  • Travelife,
  • Ecocamping,
  • World of Glamping Green in
  • LEAF.

Prijavitelji so lahko nastanitve, turistične agencije, atrakcije, plaže/kopališča in gostinski ponudniki, ki že imajo enega izmed zgoraj naštetih znakov.  Obenem pa vas želimo obvestiti, da bo v naslednjem mesecu objavljen razpis za sofinanciranje okoljskih znakov s strani MGRT.

Dodatne informacije o javnem pozivu Slovenske turistične organizacije za vključitev v ZSST najdete TUKAJ.

Dragi turistični ponudniki, pridružite se nam in širite zeleni kapital, ki ga destinacija premore. Veliki premiki se zgodijo tudi z majhnimi koraki.

Za kakršnekoli dodatne informacije in svetovanje v zvezi ZSST, smo vam v LTO Rogla-Zreče, GIZ na voljo.

 

Lep zelen turističen pozdrav od zelene ekipe TDRP