TRAJNOSTNI GORSKI TURIZEM

20. maj. 2021
UNWTO (Svetovna turistična organizacija) bo ob mednarodnem dnevu gora, decembra 2021 izdala publikacijo, kjer bodo zbrani primeri dobrih praks trajnostnega gorskega turizma. Ob tem je izdala mednarodni poziv, na katerega smo se z našim primerom dobre prakse že prijavili.

Nadejamo se, da se bo naša zgodba o povezovanju uvrstila v omenjeno publikacijo. Naša Turistična destinacija Rogla-Pohorje (TDRP) je prejemnica znaka Slovenia Green Destination Gold, s čimer dokazujemo, da se zavedamo pomembnosti trajnostnega upravljanja turizma ter je potrditev, da smo na pravi poti.

Hribovito Pohorje s poznanim klimatsko-smučarskim središčem Rogla sodi v Alpsko turistično makro regijo. Za uspešno trajnostno upravljanje je pomembno povezovanje znotraj celotne destinacije. S skupno zgodbo štirih občin smo lahko prenosljiv primer dobre prakse ne le v Sloveniji temveč na širšem evropskem območju. Veliki premiki se zgodijo z majhnimi koraki, zato s skupnimi močmi prispevamo k zeleni zgodbi Slovenije. AKTIVNA, VARNA, ZDRAVA. Vse to in še več je naša TDRP.