Za ponudnike

26. jan. 2024

Vabljeni na predstavitev pozivov in novosti v ZSST v 2024

Spoštovani ponudniki,

si želite pridobiti okoljski znak in delovati trajnostno? Ali pa znak že imate in bi želeli spoznati novosti certificiranja in spremembe, ki jih ta prinaša?

Potem prisluhnite predstavitvi pozivov in sprememb Zelene sheme slovenskega turizma s strani Slovenske turistične organizacije.
06. jul. 2023

NOVO: ZAPESTNICE TREECELET

Z nakupom zapestnice Treecelet lahko gostje destinacije Rogla - Pohorje prispevajo k blaženju podnebnih sprememb in znižanju svojega ogljičnega odtisa.
19. jun. 2023

Zdaj je čas. Za MANJ plastike, VEČ trajnosti!

Temelj slovenskega turizma je narava in skrb, da jo ohranimo za naše zanamce. Odpadki so del vsakdanjega življenja, s turističnim obiskom pa se njihov obseg povečuje. Med podpisniki zaveze za izločanje plastike za enkratno uporabo iz slovenskega turizma je tudi LTO Rogla-Zreče, GIZ in Splošna knjižnica Slovenske Konjice.
12. maj. 2023

ZELENI NAPOTKI ZA PONUDNIKE NASTANITVENIH OBRATOV

Zelena. Varna. Prijazna. Trajnostna. Pristna. Okusna. Vse to in še marsikaj zraven je naša destinacija, ki svoje obiskovalce pričaka z odprtimi rokami.
Za vas, naše ponudnike, smo pripravili nabor zelenih napotkov za vaše goste, da jo bomo kot takšno ohranili tudi za naše zanamce.
17. apr. 2023

Dan Turistične destinacije Rogla - Pohorje

Spoštovani ponudniki in zaposleni v gostinstvu in turizmu!

Vabimo vas na predstavitev aktivnosti »Zelene Turistične destinacije Rogla-Pohorje«.
02. feb. 2023

2. februar - Svetovni dan mokrišč

Svetovni dan mokrišč, ki ga vsako leto obeležujemo 2. februarja, letos poteka pod sloganom: Čas je za obnovo mokrišč!
20. jan. 2023

Predstavitev pozivov za vstop v Zeleno shemo slovenskega turizma

Slovenska turistična organizacija v torek, 14. februarja, vabi na spletno predstavitev pozivov za vstop v Zeleno shemo slovenskega turizma (ZSST) in pridobitev znaka Slovenia Green.
25. nov. 2022

Nosilci znaka Slovenia Green

Turistična destinacija Rogla-Pohorje je nosilka certifikata Slovenia Green Destination GOLD, v naši destinaciji pa je kar 5 ponudnikov s certifikatom Slovenia Green. Preverite kateri.
31. okt. 2022

Načrt razvoja in trženja turizma v turistični destinaciji Rogla - Pohorje

Turistična destinacija Rogla - Pohorje nadaljuje skupno pot na področju turizma - sprejeti so novi strateški dokumenti za turizem za naslednje strateško obdobje (2022-2028).
27. sep. 2022

TOP 100 TRAJNOSTNA ZGODBA 2022

Turistična destinacija Rogla-Pohorje, s svojo trajnostno zgodbo, tudi letos med TOP 100 najbolj trajnostnimi destinacijami na svetu.
24. jun. 2022

Brezplačen turistični avtobus na Roglo

Tudi v poletni sezoni 2022 bo obiskovalcem Turistične destinacije Rogla-Pohorje na voljo brezplačen avtobus, ki bo ob sredah in petkih vozil na Roglo iz Maribora.
23. jun. 2022

Slovenia Green Wellness Route

S kolesom raziščite Slovenska naravna zdravilišča in Turistično destinacijo Rogla-Pohorje – Slovenia Green Wellness Route. Načrt poti združuje trajnosten način potovanja in popolno sprostitev.
30. maj. 2022

Dvorec Trebnik–SOBE med najbolj zelenimi nastanitvami v Sloveniji

V sredo, 25. 5. 2022, je Slovenska turistična organizacija (STO) v Krškem podelila certifikate Slovenia Green novim destinacijam in ponudnikom, ki so v Zeleno shemo slovenskega turizma (ZSST) vstopile na novo. Med njimi je tudi Dvorec Trebnik-SOBE.
05. okt. 2021

TOP 100 TRAJNOSTNIH DESTINACIJ

Med TOP 100 najbolj trajnostnimi destinacijami na svetu letos tudi Turistična destinacija Rogla-Pohorje.
08. sep. 2021

BREZPLAČNA VODENJA, AVTOBUS IN ČASOPIS – ZA TURISTIČNO DESTINACIJO ROGLA-POHORJE JE USPEŠNO IN AKTIVNO POLETJE

Novosti, ki smo jih v letošnjem poletju pripravili za naše goste. - SPOROČILO ZA JAVNOST
03. sep. 2021

Borza lokalnih ponudnikov Turistične destinacije Rogla-Pohorje

V Turistični destinaciji Rogla-Pohorje organiziramo Borzo lokalnih ponudnikov, ki je namenjena spodbujanju mreže lokalnih dobaviteljev in lokalne samooskrbe na območju naše destinacije.
24. avg. 2021

ANKETA ZA TURISTIČNO GOSPODARSTVO

Prosimo, vzemite si nekaj minut časa in nam pomagajte izboljšati kakovost naše destinacije z odgovori na anketni vprašalnik. Vaši odgovori bodo podlaga za načrtovanje razvoja naše destinacije, zato so zelo dragoceni.
20. maj. 2021

TRAJNOSTNI GORSKI TURIZEM

UNWTO (Svetovna turistična organizacija) bo ob mednarodnem dnevu gora, decembra 2021 izdala publikacijo, kjer bodo zbrani primeri dobrih praks trajnostnega gorskega turizma. Ob tem je izdala mednarodni poziv, na katerega smo se z našim primerom dobre prakse že prijavili.
18. maj. 2021

TOP 100 Destination Sustainability Stories 2021

Organizator Green Destination vsako leto objavi poziv za prijavo na tekmovanje TOP 100 Destination Sustainability Stories 2021. Z veseljem sporočamo, da smo uspešno oddali prijavo, ki so jo ocenjevalci z navdušenjem prebrali.
18. mar. 2021

TURISTIČNI KMETIJI URŠKA ZNAK SLOVENIA GREEN CUISINE

V zadnjem letu naša destinacija in ponudniki kar nizajo uspehe na področju trajnosti. Ponosno vam predstavljamo eno prvih prejemnic znaka Slovenia Green Cuisine v Sloveniji - Turistično kmetijo Urška!
18. mar. 2021

Seznam okoljskih znakov

Spodaj si oglejte seznam okoljskih znakov, ki jih priznava Zelena shema Slovenskega turizma in so osnova za pridobitev znaka Slovenia Green Accommodation,
16. mar. 2021

RAZPIS ZA SPODBUJANJE UVAJANJA OKOLJSKIH IN TRAJNOSTNIH ZNAKOV ZA TURISTIČNE NASTANITVE IN GOSTINSKE PONUDNIKE

Obveščam vas, da je bil v petek objavljen JAVNI RAZPIS ZA SPODBUJANJE UVAJANJA OKOLJSKIH IN TRAJNOSTNIH ZNAKOV ZA TURISTIČNE NASTANITVE IN GOSTINSKE PONUDNIKE za leto 2021.
01. mar. 2021

Usposabljanje »Zelena Turistična destinacija Rogla-Pohorje«

Gostinsko turistični ponudniki in zaposleni v gostinstvu in turizmu vabljeni na brezplačno usposabljanje »Zelena Turistična destinacija Rogla-Pohorje«.
Usposabljanje bo potekalo v obliki webinarjev, marca in aprila 2021.


29. jan. 2021

POZIV 2021 – vključitev v zeleno shemo 2021

Na globalni in državni ravni je že nekaj let poudarek na trajnostnem razvoju turizma. Sedaj v teh časih, ki niso najbolj prijazni za turizem, še toliko bolj.
Zdaj je čas… Za zeleno, aktivno, zdravo in trajnostno TDRP!
18. sep. 2020

PRIPOROČILA ZA OKOLJU PRIJAZNO DELOVANJE NASTANITVENIH PONUDNIKOV

Zavezanost k trajnostnem razvoju vodi k večji učinkovitosti in uspešnosti. Z uvedbo trajnostnega upravljanja nastanitvenih obratov se doseže sinergijske učinke na področjih varovanja okolja, ekonomike poslovanja in družbene odgovornosti.
13. avg. 2020

Poziv za 5* doživetja (Slovenia Unique Experiences)

Slovenska turistična organizacija objavlja jesenski poziv za 5-zvezdična doživetja, ki se tržijo pod znamko kakovosti Slovenia Unique Experiences (SUE). Jesenski rok za oddajo prijav je 18. september.
28. jul. 2020

Vključitev v zeleno shemo 2020 (poziv)

Izkoristite priložnost sofinanciranja in prilagodite ponudbo zaradi epidemije COVID-19 na način, da se zagotovi varnost in zdravje gostov, kar je predmet razpisa.
28. jul. 2020

Potovalni standardi Green&Safe

Spodaj si oglejte priročnik za odgovorno, varno in trajnostno poslovanje ponudnikov in destinacij.