Za ponudnike

24. avg. 2021

ANKETA ZA TURISTIČNO GOSPODARSTVO

Prosimo, vzemite si nekaj minut časa in nam pomagajte izboljšati kakovost naše destinacije z odgovori na anketni vprašalnik. Vaši odgovori bodo podlaga za načrtovanje razvoja naše destinacije, zato so zelo dragoceni.
20. maj. 2021

TRAJNOSTNI GORSKI TURIZEM

UNWTO (Svetovna turistična organizacija) bo ob mednarodnem dnevu gora, decembra 2021 izdala publikacijo, kjer bodo zbrani primeri dobrih praks trajnostnega gorskega turizma. Ob tem je izdala mednarodni poziv, na katerega smo se z našim primerom dobre prakse že prijavili.
18. maj. 2021

TOP 100 Destination Sustainability Stories 2021

Organizator Green Destination vsako leto objavi poziv za prijavo na tekmovanje TOP 100 Destination Sustainability Stories 2021. Z veseljem sporočamo, da smo uspešno oddali prijavo, ki so jo ocenjevalci z navdušenjem prebrali.
18. mar. 2021

TURISTIČNI KMETIJI URŠKA ZNAK SLOVENIA GREEN CUISINE

V zadnjem letu naša destinacija in ponudniki kar nizajo uspehe na področju trajnosti. Ponosno vam predstavljamo eno prvih prejemnic znaka Slovenia Green Cuisine v Sloveniji - Turistično kmetijo Urška!
18. mar. 2021

Seznam okoljskih znakov

Spodaj si oglejte seznam okoljskih znakov, ki jih priznava Zelena shema Slovenskega turizma in so osnova za pridobitev znaka Slovenia Green Accommodation,
16. mar. 2021

RAZPIS ZA SPODBUJANJE UVAJANJA OKOLJSKIH IN TRAJNOSTNIH ZNAKOV ZA TURISTIČNE NASTANITVE IN GOSTINSKE PONUDNIKE

Obveščam vas, da je bil v petek objavljen JAVNI RAZPIS ZA SPODBUJANJE UVAJANJA OKOLJSKIH IN TRAJNOSTNIH ZNAKOV ZA TURISTIČNE NASTANITVE IN GOSTINSKE PONUDNIKE za leto 2021.
01. mar. 2021

Usposabljanje »Zelena Turistična destinacija Rogla-Pohorje«

Gostinsko turistični ponudniki in zaposleni v gostinstvu in turizmu vabljeni na brezplačno usposabljanje »Zelena Turistična destinacija Rogla-Pohorje«.
Usposabljanje bo potekalo v obliki webinarjev, marca in aprila 2021.


29. jan. 2021

POZIV 2021 – vključitev v zeleno shemo 2021

Na globalni in državni ravni je že nekaj let poudarek na trajnostnem razvoju turizma. Sedaj v teh časih, ki niso najbolj prijazni za turizem, še toliko bolj.
Zdaj je čas… Za zeleno, aktivno, zdravo in trajnostno TDRP!
18. sep. 2020

PRIPOROČILA ZA OKOLJU PRIJAZNO DELOVANJE NASTANITVENIH PONUDNIKOV

Zavezanost k trajnostnem razvoju vodi k večji učinkovitosti in uspešnosti. Z uvedbo trajnostnega upravljanja nastanitvenih obratov se doseže sinergijske učinke na področjih varovanja okolja, ekonomike poslovanja in družbene odgovornosti.
24. avg. 2020

ZELENI NAPOTKI ZA PONUDNIKE NASTANITVENIH OBRATOV

Zelena. Varna. Prijazna. Trajnostna. Pristna. Okusna. Vse to in še marsikaj zraven je naša destinacija, ki svoje obiskovalce pričaka z odprtimi rokami.
Za vas, naše ponudnike, smo pripravili nabor zelenih napotkov za vaše goste, da jo bomo kot takšno ohranili tudi za naše zanamce.
13. avg. 2020

Poziv za 5* doživetja (Slovenia Unique Experiences)

Slovenska turistična organizacija objavlja jesenski poziv za 5-zvezdična doživetja, ki se tržijo pod znamko kakovosti Slovenia Unique Experiences (SUE). Jesenski rok za oddajo prijav je 18. september.
28. jul. 2020

Vključitev v zeleno shemo 2020 (poziv)

Izkoristite priložnost sofinanciranja in prilagodite ponudbo zaradi epidemije COVID-19 na način, da se zagotovi varnost in zdravje gostov, kar je predmet razpisa.
28. jul. 2020

Potovalni standardi Green&Safe

Spodaj si oglejte priročnik za odgovorno, varno in trajnostno poslovanje ponudnikov in destinacij.