Za obiskovalce

10 OKOLJSKIH ISKRIC  – odprite srca zelenim navadam; za vašo in našo varnost:

Odprite srca zelenim navadam, za vašo in našo varnost. Za vas smo pripravili napotke za obisk Turistične destinacije Rogla-Pohorje. Veseli bomo, če nam boste s svojim odgovornim ravnanjem pripomogli k ohranitvi okolja. Z upoštevanjem higienskih priporočil za goste, podane s strani turističnih ponudnikov na informacijskih točkah, pa prispevali še k  vašemu in našemu zdravju ter k varnosti destinacije.

 1. Ko vstopate v TDRP, se zavedajte, da vstopate v neokrnjeno naravo in svet pristne tradicije, ki jo z ljubeznijo in vztrajnostjo ohranjamo že stoletja.
   
 2. Kjerkoli smo, smo v stiku z izjemno naravo. Naša zelena narava vam je na voljo za nepozabna doživetja, vi pa ji gostoljubje vračajte s skrbjo za njeno čistost in neokrnjenost. Občudujte lepote in poskrbite, da bodo to tudi ostale.
   
 3. Ne trgajte cvetja in sadov pridnih rok. Domačini vam bodo domače dobrote z veseljem sami ponudili.
   
 4. Uživajte v naših čistih vodah, privoščite si razkošje, da lahko vodo pijete iz pipe. Zato v TDRP pozabite na plastenke in si zalogo vode obnavljajte pri številnih ponudnikih.
   
 5. Z vodo in drugimi naravnimi viri ravnajte odgovorno in trošite le toliko, kolikor nujno potrebujete.
   
 6. Obiščite naše prostrane pohorske gozdove in se zavedajte, da si jih le za kratek čas delite z njihovimi naravnimi prebivalci, tudi z nekaterimi rastlinskimi in živalskimi vrstami.
   
 7. Potujte zeleno. Kjerkoli je mogoče, si kraje ogledujte peš, s kolesom ali prevoznimi sredstvi na električni pogon.
   
 8. Spoznajte naš pristen način življenja, sodelujte pri domačih in kmečkih opravilih in tako podpirajte ohranjanje našega življenjskega sloga.
   
 9. Izbirajte in jejte lokalno pridelano hrano, pripravljeno na tradicionalen način in v skladu z lokalnimi običaji, ki sledijo sezonskim ritmom narave. Zdaj je čas za trajnostno gastronomijo! Izberite certificiran izdelek z blagovno znamko Okusi Rogle.
   
 10. Našo destinacijo vam bodo najlepše predstavili destinacijski vodniki, ki poznajo najbolj skrite kotičke, znamenitosti in zgodbe o njihovem nastanku ter se ravnajo po Kodeksu za trajnostno naravnane destinacijske turistične vodnike. 

Več zelenih napotkov najdete TUKAJ.

 SLO_destination_gold

 


Brezplačen turistični avtobus

Vabljeni, da se tudi Vi popeljete s turističnim avtobusom Turistične destinacije Rogla-Pohorje ter »raziščete, občutite in užijite« našo edinstveno zeleno destinacijo, kjer zrak diši po iglicah in kjer ponosno utripa pohorsko srce. Več podrobnosti in spored si oglejte TUKAJ

sto_greensafe_mali


Zelena doživetja v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje

V Turistični destinaciji Rogla-Pohorje bo to poletje pestro in predvsem aktivno! Za Vas smo pripravili tedenski program animacije, Zelena doživetja v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje. Podrobnosti najdete TUKAJ

Zelena doživetja2_A4 (2)