Za obiskovalce

10 OKOLJSKIH ISKRIC  – odprite srca zelenim navadam; za vašo in našo varnost:

Odprite srca zelenim navadam, za vašo in našo varnost. Za vas smo pripravili napotke za obisk Turistične destinacije Rogla-Pohorje. Veseli bomo, če nam boste s svojim odgovornim ravnanjem pripomogli k ohranitvi okolja. Z upoštevanjem higienskih priporočil za goste, podane s strani turističnih ponudnikov na informacijskih točkah, pa prispevali še k  vašemu in našemu zdravju ter k varnosti destinacije.

 1. Ko vstopate v TDRP, se zavedajte, da vstopate v neokrnjeno naravo in svet pristne tradicije, ki jo z ljubeznijo in vztrajnostjo ohranjamo že stoletja.
   
 2. Kjerkoli smo, smo v stiku z izjemno naravo. Naša zelena narava vam je na voljo za nepozabna doživetja, vi pa ji gostoljubje vračajte s skrbjo za njeno čistost in neokrnjenost. Občudujte lepote in poskrbite, da bodo to tudi ostale.
   
 3. Ne trgajte cvetja in sadov pridnih rok. Domačini vam bodo domače dobrote z veseljem sami ponudili.
   
 4. Uživajte v naših čistih vodah, privoščite si razkošje, da lahko vodo pijete iz pipe. Zato v TDRP pozabite na plastenke in si zalogo vode obnavljajte pri številnih ponudnikih.
   
 5. Z vodo in drugimi naravnimi viri ravnajte odgovorno in trošite le toliko, kolikor nujno potrebujete.
   
 6. Obiščite naše prostrane pohorske gozdove in se zavedajte, da si jih le za kratek čas delite z njihovimi naravnimi prebivalci, tudi z nekaterimi rastlinskimi in živalskimi vrstami.
   
 7. Potujte zeleno. Kjerkoli je mogoče, si kraje ogledujte peš, s kolesom ali prevoznimi sredstvi na električni pogon.
   
 8. Spoznajte naš pristen način življenja, sodelujte pri domačih in kmečkih opravilih in tako podpirajte ohranjanje našega življenjskega sloga.
   
 9. Izbirajte in jejte lokalno pridelano hrano, pripravljeno na tradicionalen način in v skladu z lokalnimi običaji, ki sledijo sezonskim ritmom narave. Zdaj je čas za trajnostno gastronomijo! Izberite certificiran izdelek z blagovno znamko Okusi Rogle.
   
 10. Našo destinacijo vam bodo najlepše predstavili destinacijski vodniki, ki poznajo najbolj skrite kotičke, znamenitosti in zgodbe o njihovem nastanku ter se ravnajo po Kodeksu za trajnostno naravnane destinacijske turistične vodnike. 

Več zelenih napotkov najdete TUKAJ.

Napotki za odgovorne popotnike.

Sklad za naravo Pohorje

 Slovenia green destination gold logo

 


PRAVILA (1)


Zelena doživetja v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje

V Turistični destinaciji Rogla-Pohorje je tudi to poletje pestro in predvsem aktivno! Za Vas smo pripravili Brezplačna vodena doživetja in Dneve odprtih vrat - Ustvarjeno s srcem.