Prvi rojstni dan Poti med krošnjami Pohorje

16. sep. 2020
Pred letom dni, 20. septembra 2019 je na zreškem delu Pohorja vrata obiskovalcem odprla ena najbolj priljubljenih in največkrat fotografiranih turističnih doživljajskih ponudb Pot med krošnjami Pohorje. V letu dni si je vrhove pohorskih smrek ogledalo že več kot 220.000 ljudi.

Medtem ko so že v prvih mesecih podirali vse rekorde, saj so od odprtja poti do konca leta gostili več kot 70.000 ljudi in prejeli priznanje Snovalec, ki ga Slovenska turistična organizacija podeljuje le najbolj inovativnim projektom v turizmu, so nadalje samo v letu 2020, kljub nekajmesečnemu zaprtju zaradi ukrepov v času epidemije, do konca avgusta našteli že več kot 150.000 obiskovalcev.

»Situacijo s koronavirusom smo želeli obrniti v svoj prid. Poprijeli smo za delo in uspešno izvedli za letos načrtovano investicijo, gradnjo obljubljenega tobogana. Nova atrakcija je prav gotovo pozitivno vplivala na kasnejši obisk,« obrazloži dr. Jurij Gulič, direktor Poti med krošnjami Pohorje.

Govora je o 120.000 evrov vredni investiciji, 62-metrskem cevastem in vijugastem toboganu iz nerjaveče pločevine na najvišji nadmorski višini pri nas, po katerem se od junija lahko spustite s 37 metrov visokega razglednega stolpa. Od 15. maja do konca avgusta 2020 je tako v adrenalinskem spustu uživalo že več kot 40.000 obiskovalcev.

Na predvečer prvega rojstnega dne, v soboto, 19. septembra, na vrhu stolpa pripravljajo t. i. sprehod po Rimski cesti, saj se bo omejeno število zvezdogledov lahko pridružilo opazovanju planetov, plinskih meglic in zvezdastih kopic v družbi predstojnika Oddelka za geografijo Filozofske fakultete v Mariboru in predsednika Astronomskega društva Orion dr. Igorja Žiberne.

Rojstni dan, 20. september, letos pade na nedeljo in bo obarvan s sladkim lovom na zaklad za otroke, ki se bodo v štirih hudomušnih točkah preizkusili adrenalinsko, miselno in športno ter za trud na 5. postaji prejeli sladko nagrado, med tem pa bodo srečali balonskega mojstra in ljubko maskoto veverička Emila.

Razen 1. novembra in 24. decembra je sicer pot na svežem gorskem zraku odprta vse dni v letu; vse do konca septembra med 9.30 in 19.00, v oktobru pa med 10.00 in 18.00.

 

Vabljeni, da Pot med krošnjami obiščete tudi vi!

Rogla_Pot med krošnjami_4_web