Smučarska zveza Slovenije in LTO Rogla-Zreče podpisala sporazum o sodelovanju

04. mar. 2021
V podporo svetovnemu prvenstvu v alpskemu deskanju na snegu, ki je prvi teden marca potekalo na Rogli in ostalim svetovno odmevnim športnim dogodkom, sta Smučarska zveza Slovenije in LTO Rogla-Zreče, GIZ podpisala sporazum o sodelovanju.

Sporazum o dolgoročnem sodelovanju je bil podpisan z zavedanjem, da veliki mednarodni športni dogodki pomembno vplivajo na razvoj turizma in gospodarstva.

Rogla se že od nekdaj ponaša kot prepoznavno klimatsko letovišče in predstavlja destinacijo primerno za zdravo, aktivno preživljanje prostega časa ter nudi možnosti odličnih priprav vrhunskih športnikov. Smučarska zveza Slovenije je največja in najuspešnejša športna zveza v Sloveniji, hkrati pa pod njenim okriljem potekajo največje mednarodne zimske športne prireditve, ki odmevajo po vsem svetu. Tako bo sodelovanje na tem področju lahko še bolje predstavilo lepote Turistične destinacije Rogla-Pohorje svetovni javnosti.

S podpisanim sporazumom želita instituciji širiti zdrav, aktiven življenjski slog, pomen športnega udejstvovanje in rekreacije ter prispevati k dodatnemu osvečanju trajnostnega razvoja destinacije.

Najpomembnejše je izpostaviti doprinos podpisanega sporazuma, to je prepoznavnost Turistične destinacije Rogla-Pohorje skozi kvalitetno in odmevno mednarodno promocijo, z močno podporo športnikov in Smučarske zveze Slovenije. 

Naslovna fotografija: Miha Matavž/FIS - FIS Snowboard Alpine World Championships 

Sporazum o sodelovanju

 

SZS_logo_pomanjšanSLO_destination_gold_z_belo_podlago_pomanjšan