ZDAJ JE ČAS … ZA ENERGIJO GOZDNIH PROSTRANSTEV ROGLE IN POHORJA

dr. Aleksandra Golob
Zelena koordinatorka
25. maj. 2020

Največji odliki zelene Turistične destinacije Rogla-Pohorje sta pestri flora in favna v mogočnem objemu gozdnih prostranstev, z dopolnjujočimi elementi dobrega počutja kot so čista voda, zrak in šota. Srednjegorski zrak, ki podnevi dovaja kisik in ponoči krepi spanec, je Rogli prinesel sloves naravnega klimatskega zdravilišča. 

Slovenia green bronze

Trenutno živimo v časih, ko nas narava še bolj vabi in nagovarja s svojo zeleno, pomirjujočo barvo. Splošno znano je, da je preživljati prosti čas v naravi, gozdu ali parku z drevesi izjemno koristno, saj nas to polni z energijo. Tovrstni kraji so namreč naravne čistilne naprave, ki poleg zraka čistijo tudi negativne energije iz okolja in iz nas samih. Sprehodi po gozdu pa delujejo na naše telo bolje od vseh zdravil. Pohorski gozdovi nas odenejo v pomirjujočo »zeleno«, ptičje petje pa poživlja človekovo notranjost.

Če vse to povežemo še z bogato kulturno in tehnično dediščino območja Rogla-Pohorje, dobimo odlično osnovo za oblikovanje edinstvenih doživetij in pobegov v vseh letnih časih. Zdi se, da se stara znanja in modrosti naših prednikov vračajo. Zgodbe iz preteklosti nas še bolj povezujejo z njimi in naravnim okoljem, ki so nam ga zapustili. Kličejo nam »raziščite, občutite, užijte« Turistično destinacijo Rogla-Pohorje in si ustvarite čisto svojo nepozabno zeleno izkušnjo.

 

Prisluhnite pticam, šumenju vode, vetru. Prisluhnite govorici gozda. Dovolite, da se vas Rogla in Pohorje dotakneta z vso svojo lepoto. Zdaj je čas za počitnice sredi pohorskih gozdov in zelenih ravnic. Čas za aktivna raziskovanja na prostem, daleč stran od množic. Pri nas najdete vse, kar potrebujete za varen, aktiven, zdrav in kulinarično nepozaben oddih. Gostoljubni domačini vas pričakujejo odprtih rok, z dišečimi dobrotami, z zgodbami iz preteklosti ter z vzpostavljenimi visokimi standardi nove realnosti za zagotovitev vaše in naše varnosti. Smo tudi ponosni prejemniki certifikata Slovenia Green Destination Bronze. Če to ni še en dokaz, da trajnost in zmernost pri nas nista zgolj na papir zapisani besedi …

 

Zdaj je čas, da »raziščete, občutite in užijete« Turistično destinacijo Rogla-Pohorje.  Da si vzamete čas za odkrivanje njenih skritih kotičkov – zelenih planj, vintgarjev, vodnjakov, starih samostanov, skrivnostnih obzidij, številnih cerkva, nenavadnih poti med krošnjami dreves in vesoljskih dognanj. Možnosti je neskončno. Od tistih bolj adrenalinskih, do umirjenih in meditativnih, ter celo virtualnih – vedno pa v objemu neokrnjene narave. Zelena. Varna. Prijazna. Trajnostna. Pristna. Okusna. Vse to in še marsikaj zraven je naša Turistična destinacija Rogla-Pohorje, kjer vas pričakujemo z odprtimi rokami.

 

Dobrodošli pri nas! Zdaj je čas!

 

#RazisciObcutiUzij  #RoglaPohorje  #ifeelsLOVEnia  #mojaslovenija

 

Spremljate nas  in naše novosti preko spodnjih družbenih omrežij:

Facebook: Rogla-Pohorje

Instagram: @roglapohorje

YouTube: Rogla-Pohorje